Derută în tribul justiţiabililor

Rodica Palade | 18.10.2011

Cu ochelarii ei negri, hollywoodieni, ca ai cutărei starlete cleptomane, dată în vileag de tabloide, judecătoarea Victoria Gabriela Bârsan, şefa Secţiei de Contencios Administrativ şi Fiscal de la cea mai înaltă instanţă de judecată din România, acuzată de trafic de influenţă, dă lecţii: ca să fii JUDECĂTOR, ne explică ea negru pe alb, trebuie să fii, înainte de toate, OM.

Pe aceeași temă

Cu ochelarii ei negri, hollywoodieni, ca ai cutărei starlete cleptomane, dată în vileag de tabloide, judecătoarea Victoria Gabriela Bârsan, şefa Secţiei de Contencios Administrativ şi Fiscal de la cea mai înaltă instanţă de judecată din România, acuzată de trafic de influenţă, dă lecţii: ca să fii JUDECĂTOR, ne explică ea negru pe alb, trebuie să fii, înainte de toate, OM. (Majusculele îi aparţin VGB.) Şi OMUL, se ştie, e supus slăbiciunilor, greşelilor. Ca de pildă ea, VGB: pentru nişte bijuterii drăguţe, nişte bilete de avion şi o chirie plătită în Paris, a făcut trafic de influenţă la ÎCCJ. Şi ce-i cu asta? Sigur că ar fi putut să-şi cumpere şi singură aceste nimicuri.

Ea şi cu soţu’, judecător la CEDO, au, slavă cerului, o situaţie bunicică. Dar, ca OM, a fost pur şi simplu înduioşată şi a primit darurile. (Un psihiatru ne-ar putea spune multe despre aceste „slăbiciuni omeneşti“ manifestate la nivel naţional şi în proporţie de masă.) Pe urmă, abia după ce a fost OM, VGB a devenit JUDECĂTOR şi doar atunci, şi doar aşa, a intervenit în favoarea împricinatului care a dat şpagă. Adică, ne face să înţelegem VGB, dreptatea se împarte pe principiul îmi dai-îţi dau. Punct.

Când OMUL-JUDECĂTOR VGB a intrat pe mâna procurorilor anticorupţie, s-a ridicat mânioasă şi le-a zis-o de la obraz judecătorilor de la CSM, care şi-au dat avizul pentru percheziţia din casa ei. Ei, cei vizaţi, Mona Pivniceru, Cristi Danileţ şi Alina Ghica, au uitat să fie OAMENI, adică, să facă pentru ea, acum, trafic de influenţă şi s-o scoată din bucluc. Au uitat ei oare că s-au vizitat, că au stat de vorbă, că au respirat acelaşi aer tare(?) de pe culoarele ÎCCJ? Poate că mâine au şi ei nevoie.

Au uitat ei cum se face justiţie în România, spre groaza şi exasperarea cetăţenilor români de rând, a UE şi a SUA? VGB nu înţelege ce i se întâmplă în aceste zile. Membrii tribului ei, în care ea şi soţu’ îşi au un loc de frunte, „de peste trei decenii“, par să fi uitat obiceiurile casei. Au luat-o razna. Şi pentru asta soţii Bârsan sunt hotărâţi să bage la apă şi CEDO.
 

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22