Bunul simţ second-hand. Se acordă lui CRIN ANTONESCU, preşedintele PNL

Rodica Palade | 15.03.2011

Pe aceeași temă

E derutant acest om care s-a urcat în stratosferă, deasupra tuturor liberalilor, şi care, de la această înălţime, dă lecţii şfichiuitoare tuturor, dovedind că, de 20 de ani de când trece aproximativ prin parlament, pe mulţi şi-a dorit să-i popească. Şi în partid, şi în toată ţara. Dar nu asta e derutant.

S-au mai văzut inşi care îşi iau revanşa când le vine rândul, după ce ani în şir au înghiţit în sec. Nici dorinţa de putere nu e derutantă. Derutant e arţagul. Şi mai ales vorba proastă, vulgară, confundată de o clasă politică gângavă, specializată în număratul fişicurilor de bani, cu retorica. Dar ceilalţi, în primul rând Băsescu, devenit pentru Crin Antonescu nu doar dictator-tiran-securist suprem-etc., ci un fel de boală, o obsesie, o etnobotanică periculoasă, nu fac la fel? Ba da, ba da. Dar omul ăsta, C.A., a făcut un pas în faţă şi s-a autopropus tocmai ca altceva.

Ca alternativă. Ca diferenţă de făcut între mojicie şi întruchipare a revoluţiei bunului simţ. Oripilată şi exasperată de grobianismul politicienilor români, o mătuşă de-a mea, liberală pur sânge, cu neamuri închise de comunişti şi cu proprietăţi confiscate, un stâlp al Pieţei Universităţii, l-a votat şi l-a susţinut pe C.A. chiar şi după ce s-a prins că doar gura rea e de el, chiar şi după ce l-a văzut alături de Mircea Geoană, înconjurat de (oribile pentru ea) steaguri roşii în Piaţa Operei de la Timişoara. A trecut cu vederea, înghiţind pastile de inimă, şi când C.A. şi-a declarat ca model un oarecare cântăreţ de muzică uşoară, deşi Doina Cornea îi dăruise generoasă aura ei, iar în momentul debitării inepţiei, în spatele lui, la nici un metru, se afla în echipa de susţinători Neagu Djuvara. La chestia cu Dan Voiculescu, aliatul lui C.A. şi deci şi al ei, mătuşă-mea n-a mai rezistat: şi-a scris demisia din PNL şi a expediat-o în plic pe adresa lui C.A.

Apoi mi-a dat un telefon şi mi-a spus: „uite dragă, scot ţipete ascuţite, deşi nu sunt o femeie pedistă. Sunt doar o moralistă second-hand şi tocmai de aia am demisionat din PNL“.

Citeste si despre: bun-simt, PNL, liberalism, Neagu Djuvara, securist.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22