Dă-te jos din cârca statului

Rodica Palade | 19.07.2011

Pe aceeași temă

Nimeni nu a cutezat până acum să se atingă de ei şi ei se făceau de la un an la altul tot mai mulţi. Privilegii grase, consfinţite prin lege, ca rentă viageră, loturi intra şi extra-vilan, scutiri de impozit, buticuri şi câte şi mai câte au fost trecute în contul lor. Au devenit o „forţă“. Bugetofagă şi indecentă. Ion Iliescu i-a cultivat şi i-a răsplătit generos cu daruri de la stat, ca să îi fie oricând alături dacă cumva scaunul i s-ar fi clătinat. Revoluţionarii... despre ei vorbim. Nu despre cei care au făcut fapte de vitejie în decembrie ´89, nu despre cei care au fost ucişi, nu despre cei care cu bună-credinţă au ieşit în stradă şi cărora li s-a părut firesc s-o facă, fără să ceară pentru asta nicio recompensă.

Vorbim despre revoluţionarul-şarlatan şi a lui ceată. Cel care a înţeles că se poate chivernisi pe spinarea statului, aranjându-şi, contra cost, un certificat. Cu câteva luni în urmă, un reportaj al excelentei emisiuni România, te iubesc! de la ProTv arăta cum se tranzacţionează certificatele de revoluţionar, ca la piaţă, pe bani, cât de profitabilă este afacerea, chiar şi după 20 de ani, şi cum îi plăteşte statul, ca prostu´, pe ei, pe tot mai mulţii şi mai lacomii pseudo-revoluţionari. Scârbiţi şi revoltaţi de fenomen, Radu Filipescu şi Ion Caramitru au fondat Organizaţia Revoluţionarilor fără Privilegii. Au bătut obrazul, sperând probabil într-o răsucire interioară a şarlatanilor şi într-o acţiune fermă a statului de îndiguire a valului de pseudo-eroi, în creştere neruşinată.

Între timp, s-au pus pe tapet tot felul de istorii despre această faună hrăpăreaţă aflată sub umbrela certificatului de revoluţionar: unii au fost informatori, alţii aveau câţiva ani la revoluţie, alţii, ca soacra lui Mircea Geoană, celebra Margareta Costea care, pe bază de genunchi julit în acele zile, a devenit erou al revoluţiei, alţii erau la închisoare etc.

Emil Boc tocmai a anunţat o razie la sânge şi înţărcarea celor care hoţeşte sug de la stat pe bază de revoluţie. Revoluţia s-a sfârşit. Jos de pe buget!

Citeste si despre: certificat de revolutionar, securisti revolutionar, indemnizatie de revolutionar, castiguri materiale, revolutionari fara certificat.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22