El se jură că nu fură.Se acordă lui ADRIAN SEVERIN, europarlamentar

Rodica Palade | 22.03.2011

Pe aceeași temă

Suntem din nou celebri, la hoţomănii, desigur. În ziarele europene şi pe agenţiile de ştiri, circulă de duminică ştirea de scandal cum că trei europarlamentari – un austriac, un sloven şi un român (ca în bancuri!) – şi-au arătat „disponibilitatea“ de a-şi vinde serviciile de aleşi, contra unor sume de bani, de până la 100.000 de euro. Românul este Adrian Severin, ştiţi, cel cu îngrijorarea că în apă e hidrogen şi cu „lista“ de agenţi despre care însă n-am mai aflat nimic. Severin mai e cunoscut şi prin adversitatea sa feroce faţă de Monica Macovei, care nu oboseşte să-l agaseze cu principiile ei de integritate. Şi-acum, iaca poznă!

Severin a căzut în cursa întinsă de jurnaliştii de la Sunday Times, care, sub acoperirea unor lobbyşti de ocazie, tocmai integritatea i-au probat-o, demonstrând că e varză: contra unei sume de bani, 12.000 de euro, acesta trebuia să promoveze un anume amendament în legislaţia europeană. Zis şi făcut. Amendamentul „a fost depus la timp“, iar factura lui Severin cu banii pe care urma să-i încaseze şi întreaga poveste de corupţie au ajuns să devină „unul dintre cele mai mari scandaluri“ pe care le-a cunoscut PE în cei 53 de ani de când există. Bine că prin AS am marcat şi noi isprava! „Nu am încălcat nicio lege europeană şi nicio lege morală“ – a declarat cu seninătate Severin, exact ca în poezia formatoare a copilului român, „Căţeluş cu părul creţ / Fură raţa din coteţ“ ş.a.m.d.

În Austria, în schimb, adică în adevărata Europă, colegul de corupţie al lui Severin a fost silit nu doar să demisioneze în câteva ore, dar şi să se retragă complet din viaţa politică, solicitându-i-se să adreseze scuze explicite tuturor celor care, prin votul lor şi-au exprimat încrederea în el. La fel a procedat la o zi distanţă şi europarlamentarul sloven. Credeţi că Adrian Severin, colegul de partid al nepotului mătuşii Tamara, va demisiona de bunăvoie din PE, atâta timp cât, slavă Cerului, există prezumţia de nevinovăţie, CEDO, Sfântul Petru ş.a.?

Citeste si despre: europarlamentar, Severin, demisie, PE, lobby.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22