În zeghe haute couture

Rodica Palade | 20.09.2011

Pe aceeași temă

Oana Niculescu-Mizil este nepoata lui Paul Niculescu-Mizil şi a lui Ştefan cel Mare. PN-M a fost un lider de vază al Partidului Comunist, convertit într-un fesenist de treabă, fix după căsăpirea odiosului. Trecut la cele sfinte, în 2008, trupul său neînsufleţit a odihnit în sediul Ministerului de Finanţe, cu acceptul ministrului de atunci, Varujan Vosganian, probabil pentru a onora serviciul credincios adus de PN-M lui Ceauşescu.

Despre bunicul mai îndepărtat al Oanei N-M, cel cu Vrâncioaia ş.a., scrie în cartea de istorie şi îi va folosi, de ce nu, nepoatei pentru a revendica, să zicem, Cetatea Neamţului. Deocamdată, Oana N-M este parlamentar PSD şi, revoltată că în actuala tiranie „după 20 de ani ne întoarcem la o democraţie trunchiată“, nu incasabilă ca pe vremea bunicului său ceauşist, a protestat pe culoarele parlamentului, tăindu-i calea dictatorului Băsescu, echipată într-o zeghe care, de altfel, nu-i venea rău deloc.

Deşi este o cetăţeancă înlesnită, doar bijuteriile din declaraţia ei de avere fac vreo 850.000 de euro, ON-M s-a gândit ca, din banii de care dispune pentru biroul ei parlamentar, să-i facă o porţie şi măicuţei sale, d-nei Lidia, deşi intră în coliziune cu „încălcarea regimului juridic privind conflictul de interese în materie administrativă şi indicii referitoare la posibila săvârşire a infracţiunii de conflict de interese, prevăzută şi pedepsită de art. 2531 Cod Penal“, aşa cum semnalează ANI.

Dar ANI nu pricepe că fiica asta cu bijuterii scumpe nu a făcut decât să sară în ajutorul bietei ei mame care, în calitatea ei de odraslă a lui PN-M, nu vrea să părăsescă una dintre, aţi ghicit, casele RA-APPS. Are „valoare sentimentală“, zice oropsita măicuţă despre casa din Dorobanţi pentru care nu mai are contract din 2009. RA-APPS i-a călcat sentimentele în picioare, mărindu-i chiria, desigur, injust, ca şi d-nei Mioara Roman sau d-lui Oliviu Gherman. Măicuţa a dat în judecată Regia, Ministerul de Finanţe şi Secretariatul General al Guvernului. În astă vreme, fiica/nepoata face ultimele probe într-un atelier haute couture pentru o zeghe trăznet.

Citeste si despre: Oana Niculescu Mizil, haute couture, Ministerul de Finante, RA-APPS, Mioara Roman.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22