Linişte şi ordine

Rodica Palade | 17.01.2012

Dacă omul nu ar fi ministru de Interne exact acum, când pe străzi bântuie vandalii scăpaţi din cuşca stadioanelor, Nota ZERO ar fi fost meritată de Emil Boc. Pentru întreaga sa carieră de premier prea supus preşedintelui.

Pe aceeași temă

Dacă omul nu ar fi ministru de Interne exact acum, când pe străzi bântuie vandalii scăpaţi din cuşca stadioanelor, Nota ZERO ar fi fost meritată de Emil Boc. Pentru întreaga sa carieră de premier prea supus preşedintelui.

Paraşutat în peisajul devastat al Bucureştiului din stratosferă, Traian Igaş ne-a explicat, în româna-i de bacalaureat luat în floarea vârstei, cum devine chestia cu jandarmii şi huliganii. „Apreciez activitatea jandarmilor la nivel naţional, care ieri au asigurat ordinea şi liniştea publică.“ Linişte şi ordine o fi fost acolo unde a dormit dus ministrul, pentru că în Bucureşti au pocnit petarde şi cockteiluri Molotov, ca atunci când puterea absentează de la manete şi stăpân e haosul. Iar la manetele Internelor ar fi fost să fie Igaş, ministrul care ne spune senin că protestarii n-au avut autorizaţie decât la Iaşi. Şi care aruncă responsabilitatea pe cei „care invită anumite grupări, anumite găşti de cartier să participe la aceste proteste“. Dar a cui e vina că aceste grupări, anunţate cu surle şi trâmbiţe pe toate televiziunile, site-urile, facebook-urile şi virtualele posibile şi imposibile, au fost lăsate în piaţă? Răspunsul e o necunoscută la fel de mare ca şi cocoţarea lui Igaş în scaunul Internelor. Sau ar fi, dacă nu ar exista relaţia ministrului cu Gheorghiţă Falcă şi a lui Falcă G. cu preşedintele.

Culant şi responsabil, Traian Igaş îi invită pe toţi cei care intenţionează „să participe la o manifestare neautorizată să se manifeste ca cetăţeni de bună-credinţă“. Adică, îi invită să încalce legea. Apelul a avut ecou. În Piaţa Universităţii s-au strâns deja şi probabil se vor mai strâ­nge şi în zilele următoare demonstranţii neautorizaţi. Cât despre „cetăţenii de bună-credinţă“, ar putea s-o ia pe cocoaşă sau o piatră în cap de la cei de rea-credinţă. Vorba unei pancarde: „jandarmii e cu noi“.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22