Nota ZERO la purtare: Din dulapul PSD

Rodica Palade | 12.05.2009

Pe aceeași temă

Premiul se acordă lui MIRCEA GEOANĂ, preşedintele Senatului României şi al PSD

Pentru că se declară stânjenit de cerinţele UE ca Ro¬¬mânia să fie condiţionată în împrumutarea banilor de la Comisie de reforma în jus¬tiţie şi lupta împotriva co¬¬¬rupţiei. „Suntem într-un moment în care, nu vă ascund (ambasadorilor UE) preocuparea mea profundă faţă de intenţia, care s-a profilat şi din partea Comisiei, şi din partea ECOFIN, de legare a împrumutului de cinci miliarde de euro, această facilitate de sprijinire a balanţei de plăţi româneşti, de mecanismul de cooperare şi verificare. Consider că este profund nedrept etc.“

Reamintim că „mecanismul de cooperare şi verificare“ înseamnă monitorizarea ţării noastre pe justiţie şi lupta anticorupţie, capitol pe care ne-am angajat să-l rezolvăm. Tergiversarea la nesfârşit a adoptării codurilor civil şi penal, ca şi a dosarelor de corupţie blocate succesiv a ridicat serioase probleme CE privind bunele noastre intenţii. Una semnăm la Bruxelles şi alta facem la Bucureşti – este o apucătură care nu a scăpat europenilor, în casa cărora am cerut să intrăm. Ameninţarea că ni se vor tăia banii dacă nu ne vom face treaba i se pare exagerată şi neproductivă celui de-al doilea om în stat, nu şi, recent, parlamentului german.

De când partidul i-a promis învestirea la candidatura prezidenţială, Geoană execută zilnic un şpagat periculos: dimineaţa e la putere, după-amiaza, în opoziţie. Apoi, în dulapul PSD se află mai multe schelete care s-au dat peste cap ani de zile ca să nu ajungă în instanţă cu afacerile lor de corupţie. Şi tot în dulapul PSD se mai află şi Vanghelie, cu o tavă generoasă de mititei, care a ajuns să le facă şi să le desfacă pe toate. Dacă se enervează, îi poate pune sub nas lui Mircea Geoană procentul partidului, la care acesta încă mai aspiră.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22