Nota ZERO la purtare

Rodica Palade | 13.01.2009

Pe aceeași temă

Se acorda lui Adriean Videanu
... de urgenta. Reputatie, tandari

Intai de toate, ministrul Economiei nu cunoaste semnificatia termenului "stare de urgenta": in plina criza a gazelor si in plina iarna, a semanat panica printre cetateni, anuntand miercuri, 7 ianuarie, ca instituie "stare de urgenta", ca urmare a inchiderii robinetului rusesc. Cum memoria colectiva pastreaza amintiri
intunecate in relatia cu vecinul de la Rasarit, multi s-au ingrijorat,
inchipuindu-si ca ne aflam in fata unor amenintari la adresa "sigurantei nationale sau democratiei constitutionale", asa cum scrie in legea suprema. In realitate, ministrul Videanu voia sa spuna "situatie de urgenta", adica gestionarea aprovizionarii cu energie a locuintelor si agentilor economici, dupa sistarea livrarilor de gaz decisa de Moscova. Insa gestionarea situatiei scartaie: caloriferele din case amintesc situatia de urgenta in care traiam pe vremea ceausismului.
Ministrul Videanu isi intareste "nota zero la purtare" din aceasta saptamana si prin numirea cu titlul de "consilier personal"(??) a lui Ionel Mantog, controversatul sau coleg de partid de la Gorj, care nu a reusit in alegeri directe sa ia mai mult de 10%. Fost secretar de stat in legislatura trecuta, Mantog a fost silit sa demisioneze, fiind cercetat penal si trimis in judecata de DNA pentru fapte de coruptie, abuz in serviciu contra intereselor publice in forma calificata, fals in declaratii si fals in inscrisuri sub semnatura privata. Sigur ca respectam prezumtia de nevinovatie, chiar daca si sotia d-lui Mantog, d-na Mantog, a fost suspendata de CSM din functia de judecator, in 2007, pentru fals in declaratii in scopul ascunderii unor fapte de coruptie. Dar este greu de crezut ca Adriean Videanu si-a luat acest consilier personal cu reputatia facuta tandari doar din motive de competenta stralucita in materie de economie. In PD-L exista cativa tineri specialisti cu studii si stagii in Occident care i-ar fi putut da o mana de ajutor reala ministrului Videanu. Numai ca ei nu sunt, vai!, nici clienti politici si nici cotizanti la pusculita de partid. (Rodica Palade)

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22