Nota ZERO la purtare: Ţară, ţară, vrem moguli!

Rodica Palade | 17.08.2010

Pe aceeași temă

Se acordă lui SORIN OVIDIU VÂNTU.

Dacă ar fi să privim, fie şi în treacăt, realizările lui SOV – ne referim la ce se vede, nu la ce dăinuie în vreo zonă crepusculară doar de el ştiută –, dacă ar fi să ţii cont de ambiţiile sale de înamorat al artelor şi literelor (frustrare de pe vremea când era magazioner?), dacă te uiţi la telenovela „persoana-cu handicap-misterioasă-şi-cu-vilă-în-Creta-dar-care-vrea-să-l-răpună-pe-dictator“, îţi vine să zici: cam slab şi cam foarte prost!

Omul rămâne remarcabil, însă, prin ţeapa FNI, dată celor care credeau că vor câştiga mult din puţin (sper că acum sunt fani ai Realitatea TV), aruncând-o la câini pe „asociata“ sa, Ioana Maria Vlass. Îmbătat de succes, SOV s-a avântat în devastarea mass-media. A scos din buzunar un teanc grăsuţ de bancnote (ce dacă la mijloc erau foi de ziar) şi a început să-l fluture pe la nasul amatorilor. Emil Hurezeanu, cel mai mare, cel mai talentat, cel mai ş.a. ziarist român în viaţă a acceptat graţios să devină floricică la butoniera „omului-cu-vilă-în Creta“.

Bilanţ: Cotidianul e mort; revista Idei în dialog e moartă; Academia Caţavencu s-a scindat, iar celelalte publicaţii ale „academicienilor“ , zvârlite peste bord; canalul Realitatea TV a devenit nefrecventabil. Nu pentru că face politică, ci pentru că nu face presă, iar Băsescu e preşedinte. Realitatea TV a devenit un coteţ (compasiunea mea, d-le Hurezeanu!) în care cotcodăcesc de dimineaţă până în noapte un soi de otevişti, niţel mai „scrobiţi“. O ştire de ultimă oră spune că Robert Turcescu a părăsit trustul. Felicitări, domnule Turcescu!

Între timp, pierderile companiei SOV sunt de 39 de milioane de euro! Păi ăsta e mogul?

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22