Nota ZERO la purtare: Când nu mai vrei să fii deştept...

Rodica Palade | 07.09.2010

Pe aceeași temă

Se acordă consilierului prezidenţial SEBASTIAN LĂZĂROIU.

...începi să spui poveşti, „pentru iniţiaţi“, în chip de şarade politice, mai întâi pe blog, atât cât să exciţi şi să fii chemat în piaţa publică să „explici“. Povestea lui Sebastian Lăzăroiu e cu Albă ca Zăpada, Scufiţa Roşie, Fetiţa cu chibrituri, Moş Crăciun, Capra cu trei iezi, cărora le corespund nişte procente la alegerile din 2012. Albă ca Zăpada, în traducere, un partid nou-nouţ, ar lua potul, „în jur de 30-40%“. Dar, în „explicaţia“ post-blog a lui Sebastian Lăzăroiu, să nu ne temem (oare??), Albă ca Zăpada nu e Partidul Poporului-OTV-Dan Diaconescu; el, deocamdată, e doar „un simptom de care trebuie să ţinem seama“.

Directă, cum o ştim, Alina Mungiu-Pippidi nu ezita să dea o mare tiflă şaradei de mai sus: pe scurt, spune ea, sperietoarea din 2000 cu C.V. Tudor, când am fost puşi să alegem între ciumă şi holeră, nu mai ţine. Albă ca Zapada, acum doar pe post de „simptom“ (PP-OTV), nu ne va face să ne consolăm cu Boc-al-nu-ştiu-câtelea. Să fii consilier prezidenţial şi să te apuci să spui asemenea poveşti e... Mai bine consilierul şi-ar fi consiliat preşedintele să nu se ducă în ziua remanierii guvernului la Cireşica; şi dacă totuşi nu se poate stăpâni, să tacă la ieşire, mai ales că înghiţise „cu fruntea sus“ o baterie de miniştrii-surogat.

Asta se întâmplă când nu mai vrei să fii deştept. Ca şi fostul preşedinte, Emil Constantinescu: orb de ură la adresa actualului titular de la Cotroceni, el a declamat la Antena 3 că actuala criză a fost declanşată în mod controlat (criza mondială, moft!) de regimul Băsescu; la noi este „criza de lichidităţi, iar aceasta a fost făcută intenţionat, pentru a crea un deficit bugetar şi să se poată plăti, prin comenzi de la stat, clientela politică a lui Băsescu şi a PDL“.

Noapte bună,copii!

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22