Nota ZERO la purtare: Crima de la Ştrandul Tineretului

Rodica Palade | 07.04.2010

Pe aceeași temă

Se acordă lui PANDILICĂ & PANDILICĂ.

S-ar putea să nu ştiţi cine sunt cei doi Pandilici, Alin-Petrişor şi Florin Ionuţ. Nici firma Paco Club, chiriaşă a SC Tineretului SA, la care sus-numiţii sunt acţionari. Dar sigur ştiţi ce înseamnă pentru Bucureşti Ştrandul Tineretului, acea oază de verdeaţă şi bună-dispoziţie de la Şosea, pe care un rege al României a dăruit-o locuitorilor Capitalei în vremuri normale. În vremuri anormale, adică cele ale câinoasei tranziţii de după 1990, oaza de la Şosea a fost supusă unor sofisticate inginerii imobiliare, începute prin 1999, pe timpul ţărănistului Radu Vasile şi al ministrului de resort, Crin Antonescu, părăginită dinadins şi „preparată“ pentru a deveni spaţiul unor construcţii de vreo 100 de metri, din beton şi sticlă, foarte profitabile pentru „rechinii“ din spatele întregii afaceri. Unul dintre ei ar fi chiar Puiu Popoviciu, cel care a „păpat“ şi zona de nord a Bucureştilor, cu copaci cu tot.

Săptămâna trecută, în mai puţin de două zile, aproape jumătate din parc a fost defrişat şi vestiarele vechi, lăsate cu intenţie în ruină, au fost puse la pământ. Nici Direcţia de Mediu, nici Direcţia de Disciplină în Construcţii din Primăria Capitalei, nici alte autorităţi nu ştiu nimic.

Traşi de mânecă, nişte inspectori din primărie vorbesc de o amendă între 1.000 şi 5.000 de lei. O nimica toată pentru „rechinii“ care stau la pândă de ceva timp şi care s-au arătat iritaţi de trupa de copii condusă anul trecut de Radu Filipescu, hotărâtă să-şi ia bazinele şi parcul înapoi, înarmată cu mingi şi steguleţe. Atunci, jandarmii au sosit prompt: ce căutaţi aici, e proprietate privată(?), părăsiţi zona etc.

Cum ne-am umplut de activişti ecologişti, care salvează spaţii ample, munţi şi văi, litoral şi deltă, m-aş fi bucurat să văd şi la Ştrandul Tineretului măcar un picior de ecologist. Voluntar.

Cuvinte cheie: Tineretului, Sosea, Directia de Mediu, primarie, Radu Vasile.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22