Nota ZERO la purtare: Fii liniştit Păsat, PDL lucrează pentru tine!

Rodica Palade | 15.02.2011

Pe aceeași temă

Se acordă deputatului DAN PĂSAT.

PDL se poartă în cazul Păsat ca în povestea cu drobul de sare. Raluca Turcan avansează chiar o viziune tragică: „ori PDL rezolvă cazul Păsat, ori Păsat rezolvă PDL“. Dacă situaţia este atât de dramatică, punându-se în termeni de ori-ori, de ce nu au rezolvat-o colegii de partid ai d-nei Turcan la vot, atunci când au rămas doar ei între ei cu bilele în mână? Păsat însă îi urmează lui Ridzi, iar PDL urmează PSD în dibăcia de a-şi ascunde muşteriii sub poala parlamentului. Dar chiar contează atât de mult acest Păsat, încât să poată deveni el spectrul mătuşii Tamara pentru PDL, iar pentru PSD+PNL spectrul „victimei“ politice care aşteaptă uitându-se dimineaţă de dimineaţă pe geam, să vadă dacă vin mascaţii?

Contează. Chiar foarte mult. Păsat e un prototip: e tânăr, puţin peste 40 de ani, şi a înţeles iute cât de bine îi poate sluji politica pentru afaceri. A stat în PNL cât partidul a fost la putere, apoi l-a părăsit pentru următorul partid la putere, PDL, trecerea lui dintr-o barcă în alta marcând şi singura sa intervenţie în parlament, dacă excludem jurământul. Păsat este, cum spuneam, tânăr. Dar şi înlesnit. Are vreo 700 ha pământ, 6 case (dintre care una de 138 mp, alta de 250 mp – cumpărate, dar şi o alta de 250 mp, moştenită), 5 maşini moştenite şi un Mercedes în leasing, în fine, un ceas Rolex de circa 25.000 de euro.

Încasează, pe lângă leafa de parlamentar, 2 chirii modeste şi are o datorie de vreo 70.000 de euro. Nimic în conturi. Dar foarte, foarte multe afaceri cu statul (primării din jud. Giurgiu), de unde i s-a şi tras urmărirea penală în legătură cu două infracţiuni de şantaj şi ameninţări pentru ca firma sa să câştige anumite contracte. Din interceptările ajunse în presă, Păsat arată ca un prădător viclean, încolăcit la picioarele Elenei Udrea şi amuşinând prada contractelor pe lângă Blaga, Videanu, Berceanu.

După 2012, îi prevăd lui Păsat un viitor strălucit şi în PSD.

Citeste si despre: Raluca Turcan, putere, parlament, Rolex, Mercedes.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22