Nota ZERO la purtare: Mazăre şi PSD

Rodica Palade | 11.08.2009

Pe aceeași temă

Se acordă primarului municipiului Constanţa RADU MAZĂRE

În afara tabloidelor de provincie românească, n-ar trebui să preocupe pe nimeni viaţa şi faptele de vitejie ale lui Mazăre: un parvenit tipic, cu certe abilităţi de a strânge avuţii şi putere, ieşit la suprafaţă din revărsarea de după ‘90.

N-ar trebui să preocupe pe nimeni apariţiile sale de papiţoi extravagant şi nici „alocuţiunile“ sale de cartier mărginaş. N-ar trebui să fie decât subiectul anchetelor, de la dobândirea colosalei sale averi, până la dobândirea voturilor despre care mai mulţi constănţeni vorbesc în şoaptă.

Şi totuşi. Radu Mazăre, ca şi Marian Vanghelie, a ajuns să facă politica la vârf a PSD, lăsând loc nostalgiilor după un Ion Iliescu şi chiar Adrian Năstase.

Sub bagheta lui Mircea Geoană, PSD n-a vrut / n a putut să se reformeze, preferând să se lase împins în rigole de oameni ca Mazăre. Apariţia sa şi a fiului său minor în uniforme de nazist n-a provocat nicio tresărire exigentului în materie de „fascistoizi“, d-lui Adrian Severin.

Replicile gen „să mă pupe în fund“ nu ultragiază urechile d-lui Geoană şi nici pe ale vreunui ziarist din trusturile mogulilor. Angoasa pentru banul public nu mai chinuie nicio televiziune Voiculescu & Vântu când Mazăre aruncă pe geam 800.000 de euro din visteria statului.

Dimpotrivă: tratat ca „simpatic“, şi, evident, adversar a lui Băsescu, tocmai bun de făcut rating, Mazăre este un răsfăţat al platourilor TV. PSD îl socoteşte atât de „bun“, încât nu ezită să-l dea de exemplu.

Invitat la şcoala de vară a partidului în 2008, Mazăre şi a expus dezinvolt programul în faţa tinerilor pesedei: „Dacă veniţi cu programe sociale, nu câştigaţi rating. Dacă mergeţi prin cluburi cu ceva gagici, veţi avea rating“. //

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22