Nota ZERO la purtare: Misteriosul domn Diaconescu

Rodica Palade | 23.02.2010

Pe aceeași temă

Se acordă lui CRISTIAN DIACONESCU

Un domn spilcuit, cu limbaj ales şi ţinută elegantă, stârnind mirarea: „ce-o fi căutând omu’ ăsta în PSD?“. Ministrul Justiţiei, pus să spele ruşinea lăsată de Rodica Stănoiu; când Sorin Oprescu a devenit „independent”, candidat la Primăria Bucureştilor: „Cristi, du-te tu, că eşti curat!“, l-a încurajat Miron Mitrea.

În guvernul struţo-cămilă PSD–PD-L, a condus MAE: „omul potrivit la locul potrivit“ – s-a spus, în fine, despre Cristian Diaconescu.

Şi-a anunţat recent candidatura la şefia PSD, sforţându-se să se alinieze faunei de partid, spunând că ştie să strângă din dinţi. Şi-a strâns. Până cu câteva minute înainte de a se începe votul pentru şefia PSD, când, livid ca moartea, cu voce mică a anunţat că se retrage în favoarea lui Mircea Geoană, garantat Vanghelie. Şantaj? Comandă politică? A sugerat-o naţiunii Floriana Jucan, o ziaristă combinată cândva în scandal cu un ambasador; şi care avea oarece relaţii şi cu Virgil Măgureanu; dar şi cu alte personaje mai bizare; nu ştim dacă în prezent şi cu Vanghelie. Ea a spus că se află în posesia unui dosar (pe care n-a vrut să-l publice. Dar de ce l-a povestit?) în care CD, monitorizat vreme de 10 zile, apare în sediul SRI, la un controversat om de afaceri, dar şi deghizat „cu fes şi ochelari“, în ipostaze de viaţă privată. CD nu a respins poveştile spuse de Jucan. Anterior retragerii, CD putea fi văzut pe culoarele congresului discutând pătruns cu Vanghelie. Mai aflăm că CD şi-a petrecut revelionul cu acelaşi Vanghelie.

Nu cumva ţinuta elegantă & limbaj ales cu care ne obişnuise CD fac parte dintr-un alt deghizament?//

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22