Nota ZERO la purtare: Nuieluşa lui Moş Niculae

Rodica Palade | 20.10.2009

Pe aceeași temă

Se acordă lui MIRCEA GEOANĂ, preşedinte PSD şi candidat la preşedinţia României.

Este expresia vidului în acţiune. Disponibil să agaţe-n cui diplomaţia şi să ia la comandă forma unui candidat la primărie, cu cizme de cauciuc şi tot tacâmul. Disponibil să devină berbecele grupului de la Cluj şi să se pomenească, după ce în culise alţii rezolvaseră execuţia lui Ilici, şeful celui mai mare partid din România. Pe care naivii de la Cluj îl vedeau „reformat“, chiar pe mâna vidului, în plus şi alunecos. În vreme ce la uşa social-democraţiei pe cale să devină descentralizată şi europeană, o camarilă se bătea cu altă camarilă, vidul în acţiune ţinea discursuri amuzante: „nici nu mai ştiu câţi suntem“ - ofiţeri acoperiţi, adică. Camarila Vanghelie-Hrebenciuc a luat puterea şi a exilat în munţi grupul de la Cluj, de unde tot mai rar se aude doinind a jale Vasile Dâncu. Disponibil, vidul în acţiune a executat, de-atunci încoace, tot ce i s-a comandat: campania (păguboasă) de suspendare a preşedintelui, sprijinul din umbră (pe bani) a unui guvern minoritar, alianţa cu adversarul (pe posturi), dezalianţa (pe credibilitate) şi, în fine, candidatura la jilţul Cotrocenilor (pe viaţă şi pe moarte).

Vidul în acţiune e împins azi să se agaţe de bărcuţa liberalilor, frumos ornată cu neamţul Johannis, ca să treacă râul tot partidul şi de a cărei răsturnare se vor ocupa după alegeri Hrebe & Vanghe.

Vidul în acţiune e la ora discursurilor prezidenţiale. Ascultaţi: pentru datornicii la bănci, „ne permitem să punem 1 miliard de euro“; pentru pensionari, „să primiţi acasă, prin Poşta Română, medicamentele de care aveţi atâta nevoie“; în fine, „trebuie să avem grijă de femeile din România“ etc. Şi, cu vântu şi grivco suflând în pânze, vidul în acţiune va primi voturi. //

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22