Nota ZERO la purtare: Oare cum se spune în maghiară „Mitică“?

Rodica Palade | 18.05.2010

Pe aceeași temă

Se acordă lui GYÖRGY FRUNDA, senator UDMR.

Europeanul chipeş, cu limbaj ales, pe care eram gata să-l votez în anii ‘90 la preşedinţie, avea ca mascotă un leu. În sediul Uniunii Scriitorilor, la întrunirea electorală prin care încerca să ne convingă că e demn de a fi preşedintele României, chiar dacă e maghiar, era ca peştele în apă. Atunci, am primit şi eu un leu (mascotă). „Vezi că e de pluş“ - mi-a atras atenţia cu sarcasm o bună cunoştinţă, unguroaică. Europeanul chipeş cu limbaj ales, György Frunda, este, de 20 de ani, politicianul mereu prezent la Bucureşti, pe malurile Dâmboviţei adică, acolo unde se fac şi se desfac treburile ţării. Are şi o avere szép.

În timp, s-a adaptat perfect prafului şi pulberii din Capitală şi din parlament. Să luăm, de pildă, praful şi pulberea care s-au ales de ANI, ajunsă în Senat, acolo unde e tenor şi omul nostru, după ce vulturii Curţii Constituţionale au aruncat-o scârbiţi pe geam.

Europeanul care cândva se vedea leu a avut de spus cuvinte decisive întru distrugerea ANI, împărtăşite cu glas tare sau în gând de orice politician român, maghiar sau de alte naţionalităţi, cu scaun la cap. „România este singura ţară din UE, singura ţară din Consiliul Europei care are o astfel de agenţie, într-un stat de drept nu este normal să ai o agenţie specială, într-un stat de drept aceste declaraţii de avere etc., pentru că într-un stat de drept etc.“

Existenţa unei asemenea instituţii care cercetează averile & integritatea (întâmplător, GF ajunsese şi el în vizorul ANI) „depăşeşte orice standarde europene, este un melanj de severitate nefondată“, iar bijuteriile care „sunt de natură intimă“ şi mai ales când fac vreo 50.000 de euro + obiecte de artă de 60.000 de euro trebuie neapărat eliminate. Europeanul nostru chipeş, GF, atât de minunat încastrat la Bucureşti, a ajuns să-şi merite pe deplin numele de Mitică. Dar nu ştiu cum se spune în maghiară.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22