Nota ZERO la purtare: Pentru cei iesiti din scena

Rodica Palade | 16.12.2008

Pe aceeași temă

Se acorda lui Theodor Stolojan, fost viitor prim-ministru

Ca o lovitura de traznet, Theodor Stolojan a iesit luni, 15 decembrie, si a anuntat: "Am decis sa-mi depun mandatul de prim-ministru desemnat de catre presedintele Romaniei". Motivatia gestului sau ar fi legata de prezenta in guvern a PSD.
Theodor Stolojan, iesit din coasta ceausismului (se ocupa de valuta in Ministerul de Finante pana in decembrie 1989) si care a pastrat in timp o cota inalta de popularitate, se arata astazi ultragiat de prezenta fostilor sai tovarasi de drum: el a fost ministru de Finante in primul guvern postdecembrist si premier dupa mineriada din septembrie 1991, pana la alegerile din toamna lui 1992. In 1996, proaspat revenit de la Banca Mondiala, l-a sustinut pe Ion Iliescu in alegerile prezidentiale.
Convertit la liberalism (ca si Theodor Melescanu si, recent, Petre Roman), a candidat la prezidentialele din 2004, din partea Aliantei D.A. Intr-o scena melodramatica a parasit cursa, motivand "starea de sanatate", lasandu-i locul lui Traian Basescu, care a si castigat.
Astazi, "draga Stolo" paraseste din nou scena intr-un mod asemanator.
Adevarat sau manipulat, indiferent de catre cine, Theodor Stolojan trebuie sa paraseasca pentru totdeauna scena.

Se acorda lui Corneliu Vadim Tudor, presedintele PRM

Dupa ce a ratat intrarea in parlament, Corneliu Vadim Tudor a afirmat la OTV ca la ultimele alegeri a fost "frauda mai mare decat aceea din 1946", de data asta sub ocupatie americana si la ordinul "evreimii mondiale":
"S-a dat ordin inca de acum doi ani sa dispara fortele nationaliste din Parlamentul Romaniei, in principal PRM... åsta era ordinul dat de Taubman si de evreimea mondiala, pe care de abia il astepta mafia bastinasa condusa de Traian Basescu... Basescule, daca te apuca 1 martie in functia aia si in libertate, sa ma scuipi pe mine in ochi! Iti dau cuvantul meu de onoare ca matur podelele tarii cu un vagabond ca tine. Esti bolnav mintal, ai dat peste cap tara asta, esti rusinea statului roman".
Potrivit lui Vadim, PRM ar fi fost inlaturat deoarece "ar fi stricat multe socoteli":
"Datorita noua nu s-a dat strainilor CEC-ul, singura banca populara care a mai ramas romanilor, veche de 102 ani; chipurile, ar fi trebuit sa fie privatizata cu o banca din Ungaria, de fapt tot evrei... Nu s-a jefuit uriasul zacamant de catre Gold Corporation, ce canadieni? Tot evrei sunt. Inca o data spun cu mana pe Biblie, n-am nimic impotriva evreilor, am mare respect fata de poporul evreu, dar... nu se poate sa ni se ia si ultima bruma de agoniseala. Pamanturi au luat de ordinul a sute de mii de hectare, mergeti in zona Bran-Moeciu, numai ei sunt peste tot, cladirile cele mai inalte, 25-30 etaje, din Bucuresti, facute recent, sunt tot ale lor. O sa ne dea afara din tara pentru ca nu prea mai au loc de stat acolo, cu atatea atentate, cu atata terorism. Ii inteleg si pe ei, dar aia-i patria lor, si asta-i patria noastra...
Am tot respectul fata de poporul evreu, a suferit ingrozitor, dar cand ma stinghereste foarte tare propaganda asta bestiala si ma face sa tin capul in pamant ca un popor de criminali, am o reactie de demnitate foarte severa. Lasati poporul roman in pace, v-a aparat, nu-i un popor de criminali...
Vasile Pararaschiv fusese declarat mort de Patapievici, de Tismaneanu, de Baconski, toti evrei, bineinteles, ca ma intrebi ce am cu evreii. N-am nimic cu evreii, n-am nimic cu oamenii de valoare din Israel sau de aici care sunt evrei, dar am cu astia care falsifica istoria poporului roman si ii fac pe romani criminali si se iau de biserica crestina...
Acum, Basescu, ca sa dreaga busuiocul, sa se agate de fiecare figura anticomunista, doar, doar isi construieste si el un medalion de luptator pentru democratie, a vrut sa-i dea Steaua Romaniei lui Vasile Paraschiv. I-o daduse cu cateva zile inainte si batranului raufacator Nicholas Taubman, ala inca dicteaza in Romania in numele unei autoritati care nu mai exista, regimul lui George W. Bush nu mai exista, gata, s-a terminat, dar ala e inca stapanul Romaniei. Basescu i-a dat Steaua Romaniei in grad de Mare Cruce. Sa dai unui batran evreu Marea Cruce e ca si cum ii dadeai dracului din Exorcistul cu crucea crestina pe la nas. A scos flacari, fum pe nari si pe urechi acest Taubman...
Ã¥sta nu mai e Parlamentul Romaniei, e un parlament al minoritarilor. Sunt aproape 50% tigani... sunt evrei, sunt armeni, de unguri nu mai vorbesc... Pai, intra Feldman?".
Dan Diaconescu: "Foarte bun, Radu F. Alexandru".
C.V. Tudor: "Doamne, imi fac cruce, dar nu mai vreau sa vorbesc in prezenta unor evrei de cruce, ca, v-am zis, le iese fum pe nas".
Dan Diaconescu: "Ce aveti sa-i reprosati lui Radu F. Alexandru? E scriitor".
C.V. Tudor: "Feldman e un impostor ce nu s-a pomenit, e singurul evreu hitlerist din Romania".
Citatele de mai sus nu mai au nevoie de niciun comentariu.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22