Nota ZERO la purtare: Primarul şi cetăţenii

Rodica Palade | 09.03.2010

Pe aceeași temă

Se acordă craiovenilor care îl au în inima lor pe Solomon.

Când scriu aceste rânduri, ei mărşăluiesc în tăcere prin oraş. În zilele trecute, au ţipat şi s-au agitat în faţa primăriei ca şi cum rămăseseră orfani. Au pictat bannere pe care au scris cu litere mari: „Antonie Solomon – primarul inimilor noastre“. Pe faţada primăriei din Craiova, ei (sau funcţionarii?) au agăţat un înscris-sentinţă: „Un suflet mare nu poate fi închis NICIODATĂ!“.

Prefectul de Dolj a acuzat: „O răzbunare!“.

Dar ce a tulburat într-un asemenea hal oraşul? „Sufletul mare“, Antonie Solomon, primarul, a fost săltat de DNA şi dus în cătuşe la arest pentru 29 de zile.

Zbuciumul sufletesc al craiovenilor îndrăgostiţi de primarul lor te poate lăsa cu gura căscată, cu atât mai mult cu cât, din actele procurorilor, rezultă că alesul lor are o avere considerabil mai mare decât veniturile lui şi ale nevestei la un loc. Doar la vedere, terenuri, case, puzderie de spaţii comerciale. Prin zbucium sufletesc & mental va fi trecând şi împricinatul arestat: Cum dracu’ – şi-o fi zicând – am aterizat eu aici, când am sărit, la moment, din barca PSD la PD-L, când i-am făcut campanie şi paranghelii ăluia de la Cotroceni? E mâna Elenei Udrea, care n-a mai primit de la Solomon autorizaţii pentru firmele ei de construcţii – a tunat Olguţa Vasilescu, o bună peremistă şi, ulterior, la fel de bună pesedistă, de loc din Craiova. O dau în judecată – a replicat nervoasă Udrea. Ne face de râs partidul – a mârâit un fruntaş pedelist, dar nu l-au dat afară imediat, cum afară nu l-au dat nici pe Mircia Gutău, primarul de Vâlcea, care a primit deja condamnare definitivă tot într-o afacere de corupţie.

În fine, ce zic şi ce fac politicienii devine secundar faţă de ce fac cetăţenii ţepuiţi de unii ca Solomon sau Gutău: pactizează cu infractorii.

Cuvinte cheie: Craiova, Solomon, mita, infractori, procurori

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22