Nota ZERO la purtare: Un fost miliţian la Cultură

Rodica Palade | 02.06.2009

Pe aceeași temă

Se acordă lui EUGEN PLEŞCA de la PSD, singurul candidat la şefia Direcţiei de Cultură a Capitalei şi singurul ei diriguitor.

Eugen Pleşca este un fost miliţian (ofiţer în MI între 1972–’81), aşa cum aflăm din CV, a absolvit Dreptul (nu ni se spune în ce an), dar ştim cum miliţienii ceauşişti mergeau toţi încolonaţi la această facultate, a mai fost membru fondator al FSN, FDSN, PDSR, preşedinte al PDSR Sector 3 şi primar între 2000–2004 al aceluiaşi sector. Şi-atât. Cum? Vă întrebaţi ce caută acest individ la Direcţia de Cultură a unei capitale europene, fie ea şi Bucureştiul? Ministrul Paleologu afişează o mină de Scufiţă Roşie înainte de a fi mâncată de lup când vine vorba de Pleşca & cultură.

„Întrebaţi-l pe Vanghelie dacă e bine sau nu că l-a pus pe d-l Pleşca“, încearcă el să se descotorosească de această „deconcentrată“ controlată şi ea politic, şi revenită PSD, adică lui Vanghelie. Dar de când o fi Vanghelie preocupat de cultură, vă veţi întreba? Sau: de ce nu s-a găsit pentru clientul politic Pleşca un alt loc sub soarele coaliţiei PD-L–PSD? Preocuparea lui Vanghelie este însă îndreptăţită şi da, are legătură şi cu Pleşca, şi cu cultura.

Pe vremea în care era primar, Eugen Pleşca a fost amestecat în mai multe scandaluri privind hotărâri ilegale cu terenuri ce nu aparţineau primăriei. Adică, tocmai bun, din punctul de vedere al adevăratului şef al PSD, Marian Vanghelie, să semneze, din calitatea ce o va ocupa, avize pentru construiri şi demolări în zonele protejate, fără să mai consulte Comisia Zonală a Monumentelor Istorice. Rechinii imobiliari ai Bucureştilor şi-au asigurat astfel marja de manevră, practic nelimitată, atâta timp cât numai câteva ONG-uri protestează împotriva mutilării oraşului. //

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22