Nota ZERO la purtare: Un lăutar

Rodica Palade | 23.03.2010

Pe aceeași temă

Se acordă lui COZMIN GUŞĂ.

Are, în fond, o traiectorie de om-mediocru-care-se-crede-însă-foarte-important (mai ales în emisiuni TV neroade). A cântat pe la toate mesele posibile: Năstase, Băsescu, Geoană, acum Sorin Ovidiu Vântu, cu un repertoriu inspirat, se zice, de nişte dinozauri securişti. Intră în scenă ca primadonă, dar e, în realitate, un soi de „ţambalagiu“, care, voind să dea o impresie de coerenţă absolută unei aşa-zise demonstraţii din care să nu rezulte decât concluzii zdrobitoare, îşi numerotează „ideile“, unu, doi, trei.

Ca orice haotic important, care încearcă să pună ordine în univers, când marea vraişte e în capul lui. Se zice că ar avea relaţii „nefireşti“ cu ruşii cei răi. Se poate. Dar te întrebi, fără să vrei: să fi căzut atât de jos molohul de la Răsărit, încât să fi ajuns să pună vreo bază pe acest „consilier pe probleme de dezvoltare (?) media“ al lui Vântu, care Vântu încearcă să-i plaseze lui Patriciu imperiul său de presă, cu Ema Zeicescu la pachet?

În episodul Cătălin Voicu, pe care s-au repezit toţi, cu sau fără competenţă, cum să te mai faci remarcat, şi-o fi spus omul-mediocru-care-se-crede-însă-foarte-important? Păi, de exemplu, aruncând o fumigenă. Iat-o, aşa cum a consemnat-o în vârf de pagină inpolitics.ro: „Există două proiecte politice aflate în desfăşurare, proiecte care vor fi influenţate atât de arestările care vor urma în cazul senatorului PSD Cătălin Voicu, cât şi în arestările de primari. (...) unul din principalele proiecte ale Cotrocenilor rezidă în încercarea de minimizare a mişcării de stânga din România prin fragmentarea ei şi bulversarea totală a PSD. Asta urmăreşte cazul Cătălin Voicu“.

Voicu, stai liniştit, Guşă lucrează pentru tine!

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22