Nota ZERO la purtare: Vanghelie şi prizonierii săi

Rodica Palade | 06.10.2009

Pe aceeași temă

Se acordă lui MARIAN VANGHELIE.

Omul îşi începea ziua citind arhivele DGIPI („Doi şi un sfert“, pentru cunoscători). O arhivă mult dorită şi pentru care s-a bătut, având un cuvânt greu de spus în numirea şefului de la Interne. Era un mai vechi vis al său, căci, „în România, dacă n-ai un dram de putere şi un pic de bagabonţeală, nu rezolvi nimic“. „Bagabonţeală“ avea, puterea (dosarelor) însă îi lipsea, chiar dacă păstra bine câteva foi compromiţătoare cu sus-puşi, cum ar fi şeful său politic de la un moment dat, Adrian Năstase.

Atât se cufundase în lectura asta, încât îl lua gura pe dinainte şi se lăuda că îi are la mână pe toţi, din toată politica. Făcea să-l vezi/auzi la Conferinţa extraordinară a organizaţiei de Bucureşti (la conducerea căreia a fost reconfirmat): „Am tăria necesară şi nu-mi este frică nici de T. Băsescu, nici de E. Boc, nici de ministrul Blaga şi de niciun ministru care este“. Bonzii de partid, Iliescu, Năstase, Diaconescu, Nica şi Andronescu, îi aplaudau spusele, unii cu zâmbet sibilinic, alţii cu feţe impenetrabile. Geoană, candidatul la prezidenţiale al acestui mare partid, îi e ostatec. Al lui şi al lui Hrebenciuc. Clamase la un moment dat: „Avem nevoie de lideri adevăraţi, nu de maimuţoi implementaţi“, iar, Geoană, lansat pentru a treia oară, ultima, dintr-un hangar plin ochi cu inşi echipaţi în roşu, este liderul dorit, nu maimuţoiul. Între timp, în teritoriu e măcel: pedeliştii seceră în grabă mâinile pesediştilor înfipte în resurse. „Să-i văd pe Vanghelie şi Hrebenciuc cu cine fac campanie acum. Cu ce oameni, cu ce fonduri mai mobilizăm electoratul acum?“, se plânge un primar din Dolj.

Dar omul nostru rămâne călare pe situaţie: Băsescu n-are decât să fugă în Guatemala, „problemuţele“ extrase de el de la „Doi şi un sfert“ vor asigura nu doar victoria prizonierului Geoană, ci şi pe a PSD. Timp de 20 de ani.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22