Păţania lui Flutur

Rodica Palade | 24.04.2012

Va spune cu siguranţă, dacă deja n-a făcut-o, că n-a ştiut, n-a văzut, n-a auzit. Că, prins cu dezertarea colegilor săi de partid, cum de altfel şi dumnealui dezertase cândva, nu foarte de mult, din partidul liberalilor, n-a avut habar că a susţinut, din calitatea sa de preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava...

Pe aceeași temă

Va spune cu siguranţă, dacă deja n-a făcut-o, că n-a ştiut, n-a văzut, n-a auzit. Că, prins cu dezertarea colegilor săi de partid, cum de altfel şi dumnealui dezertase cândva, nu foarte de mult, din partidul liberalilor, n-a avut habar că a susţinut, din calitatea sa de preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, tocmai Păţania lui Somnorilă, cu care acum a păţit-o. Gheorghe Flutur devine astfel patronul „spiritual“, dar şi, din bani publici, material, al unui volum care îl are pe copertă pe... Corneliu Zelea Codreanu.

Şi asta după ce, în 2010, acelaşi Consiliu Judeţean, condus de acelaşi domn Flutur, patrona apariţia unei alte cărţi, Prin labirintul vieţii, a aceluiaşi autor, George Ungureanu: un fost membru activ al Mişcării Legionare. „Este inexplicabil şi revoltător să asistăm la susţinerea şi promovarea imaginii, de către conducerea Consiliului Judeţean Suceava, a unui fost legionar care a luat parte activă la politica antisemită a statului.

De asemenea, suntem profund îngrijoraţi de promovarea unei literaturi memorialistice sau destinate tinerei generaţii, având ca mesaj idei şi personaje ale Mişcării Legionare“, se spune în comunicatul de presă al Institutului Naţional pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel“. Aşadar, ne învârtim în cerc: Dan Şova ieri, azi Gheorghe Flutur. Despre care ni se spune „consolator“: „nu, ei nu sunt antisemiţi, sunt numai ignoranţi“. Şi ce-i cu asta? Efectul e acelaşi. Şi, dacă tot a venit vorba de Gheorghe Flutur şi de ale istoriei, ştiute şi neştiute, ne amintim cum, în urma cu câţiva ani, acelaşi şef de Suceava dorea morţiş să-l pună director la Arhivele Naţionale pe un protejat de-al său, antrenor sau arbitru de fotbal.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22