Toţi oamenii Barosanului

Rodica Palade | 27.03.2012

I se mai spune „Soarele“. Sau „Barosanu’“. Alţii vorbesc de unul dintre celebrii „băieţi deştepţi“. Mai este cunoscut prin sinteza ideologică din care rezultă că o conlucrare a PDL cu PSD îi stă ca „un broscoi în gât care urcă şi coboară“.

Pe aceeași temă

I se mai spune „Soarele“. Sau „Barosanu’“. Alţii vorbesc de unul dintre celebrii „băieţi deştepţi“. Mai este cunoscut prin sinteza ideologică din care rezultă că o conlucrare a PDL cu PSD îi stă ca „un broscoi în gât care urcă şi coboară“. Apare acum în referatul procurorilor în cazul Ioan Andreica & co. de la Bistriţa Năsăud, unde s-au sifonat nişte grămezi de bani după o reţetă validată de viaţă. Viaţa corupţilor. Deturnare de fonduri, licitaţii trucate etc. Ioan Oltean, secretarul general al PDL, amintit doar în dosarul citat mai sus, sare însă ca ars: apariţia numelui său în dosarul rechinilor din parohia pe care o păstoreşte este un atac politic „care vine din interiorul sau din exteriorul PDL“, întrucât „eu am o poziţie politică care poate deranjează pe unii“, se plânge deputatul.

Cum exteriorul PDL e mare, sper că „Barosanu’“ nu are în vedere NATO sau omuleţii verzi de pe Marte. Chestia cu „atacul politic“ am tot auzit-o de când DNA tulbură liniştea demnitarilor. Am mai auzit şi „nu am nimic pe conştiinţă“, ca şi cum procurorilor care ajung în măruntaiele mizeriei umane, de declamările unuia sau altuia pe teme de conştiinţă, le-ar arde. Cert e că, până la lămurirea lucrurilor, iar deputatul Oltean somează DNA s-o facă, doamna, soţia domnului Oltean, e acţionar în firma lui Andreica. Iar domnul, conform declaraţiei de avere de pe site-ul Camerei Deputaţilor, deţine acţiuni la aceeaşi firmă.

Dar nu e nimic rău în asta. „Kapitalism, reţeta noastră secretă“ – cum bine observa Alecu Solomon – cu firme şi acţiuni la firme se face. Rău e că Barosanu’, ca şef politic pe Bistriţa, l-a cauţionat pe Andreica, ajuns secretar de stat în Guvernul României. L-a cauţionat şi pe vestitul Nelu Botiş, ministru la un moment dat în acelaşi guvern. Mai aveţi şi alţi clienţi, domnu’?

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22