Viitor cu aur țara noastră nu are

Suntem conduși de echipa cea mai incompetentă și penală din istoria noastră postcomunistă, iar extremismul violent și cu posibile afilieri moscovite este tolerat și încurajat de conducătorii țării.

Rodica Culcer 23.05.2023

De același autor

„AUR este o mișcare care are anumite trăsături ale Gărzii de Fier”, aprecia profesorul britanic Dennis Deletant recent, într-un interviu acordat Spotmedia, adăugând în final: „Vorbele violente și nedemocratice duc la acțiuni violente și nedemocratice”. Este evident după protestul de la Parlament că AUR a trecut de la violențe verbale la violențe fizice. Totuși, liderul PSD, Marcel Ciolacu, omul forte al coaliției de guvernare, a încercat să mu­șamalizeze evenimentul prin fraze întortocheate care au culminat cu o tentativă obscenă de pasare a responsabilității către USR: „Au copiat ce făcea USR-ul acum trei, patru ani… Asta înseamnă să laşi să se creeze precedente”.

Amintim totuși că USR nu a agresat pe nimeni când a protestat mai neconvențional împotriva masacrării legilor justiției de către Comisia Iordache. Protestele au fost vocale, pentru a asigura vizibilitate unui partid boicotat, ca și astăzi, de televiziunile penalilor, și nicidecum violente. Deși știe adevărul, liderul PSD a acționat conform planului de a asocia USR cu AUR pentru a îndepărta electoratul reformist de singurul partid care nu face parte din sistem, adică USR, AUR fiind, de fapt, o unealtă a sistemului de tip mafiot, al cărui principal actor politic este PSD. Înțelegem din declarația domnului Ciolacu esența raporturilor dintre PSD și AUR via Vasile Dâncu, SRI și alte servicii, și rolul AUR în strategia PSD. De altfel, așa cum semnala PRESShub, relațiile sunt mai vechi, de vreme ce între 2012 și 2014 Asociația „Onoare și Patrie”, unde George Simion a fost vicepreședinte, a primit donații și sponsorizări de peste 50.000 de euro din partea unor lideri politici PSD (Gabriel Oprea, Viorica Dăncilă, Vasile Dâncu, Rodica Nassar etc.) și de la unități militare ale SPP și în legătură cu SRI, printre care se numără UM 0472 București (SRI) și UM 0149 (SPP). Să ne mai mirăm atunci că serviciile, Parlamentul dominat de PSD și președintele Iohannis, șef al CSAT, supus intereselor PSD, au ignorat faptul că reprezentanți ai serviciilor de informații din Republica Moldova și din Ucraina au declarat că George Simion are legături cu serviciile rusești? Problema, despre care am mai scris în Revista 22, a rămas și astăzi fără răspuns, cum tot fără consecințe rămân și violențele recente de la Parlament. Până și UDMR, al cărei deputat a fost agresat, este mai preocupată de riscul pierderii unui minister bănos la rotativă decât de afirmarea violenței și șovinismului în spațiul public. Și reacția PNL a fost slabă, iar a PSD, aproape zero.

Avem așadar în Parlament un partid considerat de experții occidentali apropiat de Garda de Fier, care se manifestă violent și nedemocratic atât verbal, cât și fizic, dar societatea românească stă cu mâinile în sân, câinele de pază al democrației, adică mass-media aservită puterii, doarme în cușcă, iar elita politică stă liniștită, punând la cale jocuri abjecte, de tipul reducerii competiției prezidențiale la un candidat PSD sau PNL, să zicem Nicolae Ciucă, și George Simion, pentru ca electoratul speriat să voteze cu establishmentul, cum s-a întâmplat în 2000 și în  2019. Nici vorbă de ample dezbateri naționale, de mișcări pentru apărarea democrației. România, cu cei peste 40% analfabeți funcțional de care dispune și cu restul de semidocți generați de sistemul de educație, cu o intelectualitate pe jumătate obosită, pe jumătate oportunistă, se îndreaptă ca o somnambulă către un abis moral și politic. 

Desigur, PSD controlează totul, precum Satan conduce balul în Faustul lui Gounod. AUR nu numai că nu îl încurcă, dar îl și ajută. Nu se împiedică de acest partid la adoptarea marilor legi controversate – pragul pentru abuzul în serviciu sau legea pensiilor speciale – și nici la numirile în fruntea autorităților și agențiilor a unor penali, incompetenți și complici ai mafioților. Oastea lui George Simion preferă false probleme, cum a fost denaturarea legii privind protecția minorilor și a conceptului „orașului de 15 minute”, pentru a deturna atenția de la problemele reale, pentru care partidul nu are soluții.  Programul de guvernare al AUR, lansat recent, este o mostră de primitivism suveranist cu accente totalitare, reciclând concepte ale filierei Vadim Tudor – Dan Diaconescu – Dragnea, de tipul unui fond suveran de investiții sau al unor tribunale cu jurați, pe care mulți comentatori le-au văzut ca o formă de resuscitare a „tribunalelor poporului”, naționalizări, de pildă a OMV Petrom, care ne-ar aduce condamnări sigure la instanțele internaționale, și, mai ales, slăbirea până la anihilare a legăturilor cu UE. Nu mai este un secret pentru nimeni în lume că suveraniștii fac jocul Moscovei, dar PSD încearcă să joace rolul aliatului militar model, arătând pisica suveranismului, ca să-i determine pe aliații occidentali să nu fie prea exigenți cu guvernul „Nicu și Marcel”, pentru că, iată, se poate și mai rău în România. Bruxelles-ul ar trebui deci să facă anumite concesii, să renunțe la criterii de performanță și reforme. Ca să nu mai spunem că suveranismul și antioccidentalismul fac oricum parte din ADN-ul majorității psd-iștilor.

Suntem deci angajați pe un parcurs periculos și nu este sigur că frânele vor funcționa când pericolul de derapaj va fi iminent. Suntem conduși de echipa cea mai incompetentă și penală din istoria noastră postcomunistă, iar extremismul violent și cu posibile afilieri moscovite este tolerat și chiar încurajat discret de cei care conduc țara. Presa a devenit propagandă a puterii și a abjecției morale, iar anticorpii societății la aceste maladii sunt în scădere. Viitorul, dacă mai există, arată acum cât se poate de prost. //

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22