De același autor
La un sfert de veac de la unul dintre cele mai oribile masacre dintr-un veac al crimelor impotriva umanitatii, Victor Ponta ii omagiaza pe criminali. “The People’s Republic of Amnesia” se intituleaza o carte care exploreaza modul in care regimul de la Beijing intelege sa suprime amintirea masacrului din 4 iunie 1989 din Piata Tienanmen. Au fost ucisi atunci mii de studenti si muncitori. Revoltei non-violente i s-a raspuns cu gloante. Marea speranta a fost ucisa de tancuri. Libertatea a fost impuscata la Beijing. Victor Ponta, lider al unui partid socialist, a mers in China comunista cu interese de business. Este OK (pana la un punct, tinand cont de neo-sclavagismul practicat in economia Chinei comuniste). Nu i-a fost de ajuns. Reluind ceea ce la Vasile Blaga a fost o gafa, stangaci corectatata ulterior, mega-plagiatorul a tinut sa cante osanale totalitarismului maoist: „Ponta a spus că România este mândră de prietenia tradiţională cu China şi că admiră Partidul Comunist Chinez pentru felul în care şi-a condus poporul pe calea socialistă”, relatează xinhuanet.com.
Milioanele de morti din Gulagul chinez (Laogai) nu exista pentru maoistul guevarist de la Bucuresti. N-a auzit plagiatorul de Garzile Rosii din timpul acelui monstruops experiment, declansat in 1966, numit “Marea Revolutie Cuturala Proletara”, ascuns sub sapte peceti in pseudo-istoriile oficiale ale Chinei “populare”? N-a auzit de Simon Leys, recent trecut in lumea celor drepti? N-a auzit de Tibet, de Dalai Lama, de Falun Gong, de Liu Xiaobo, disidentul intemnitat pentru ca a incercat sa infiinteze o miscare asemanatoare cu Carta 77, un om admirat de Vaclav Havel, laureat al premiului Nobel pentru pace, intemnitat de regimul ridicat in slavi de Ponta? Membrii Garzilor Rosii, acei adolescenti isterizati si spalati pe creier de o propaganda de maxima toxicitate, se numeau hunveibini. Au fost, o recunosc chiar unii dintre ei azi, criminali utilizati de un regim criminal. Un regim pe care hunveibinul de la Bucuresti il admira.
Este de neimaginat o vizita a Monicai Macovei la Beijing, in orice calitate, fara un protest la adresa prigoanei impotriva luptatorilor pentru libertate. Sunt absolut convins ca ar cere sa-l viziteze in inchisoare pe Liu Xiaobo. Dar ii pasa plagiatorului de libertate? Ii pasa de cei care se sacrifica pentru libertate? Ce stie el despre drepturile omului?
A auzit hunveibinul Ponta de “Marele Salt Inainte”, strategia inventata de Mao pentru a distruge taranimea chineza, o campanie soldata cu cel putin 35 de milioane de morti? Cum indrazneste hunveibinul Ponta, incurajat de Sorin Iliesiu si Nicolae Breban in paginile “Contemporanului”, sa peroreze despre memoria crimelor comuniste in Romania cata vreme el saluta crimele comuniste din China? Cunoaste hunveibinul semnificatia conceptului de genocid?
Articol publicat și pe www.contributors.ro