Pe aceeași temă
Nestor Ratesh s-a născut în Moinești, județul Bacău, România și a lucrat pentru agenția de presă românească Agerpres.
În 1973, el a emigrat cu familia sa în Statele Unite, unde a devenit angajat al Radio Europa Liberă/Radio Liberty, unde a început ca reporter și a ajuns apoi director al Serviciului Român.
A făcut liceul la Bacău și Piatra Neamț, apoi a absolvit Facultatea de Filosofie a Universități din București. După absolvire, Ratesh a lucrat în redacția de știri externe a agenției de presă Agerpres.
În aprilie 1973, a plecat din Romania și s-a stabilit in Statele Unite. A fost angajat corespondent al Europei Libere la Washington în toamna aceluiași an. El a lucrat ca ziarist al postului de radio în SUA timp de 20 de ani.
Pe parcursul a douăzeci de ani, în redacţiile din Washington, München şi Praga, Nestor Rateş a fost de două ori director al departamentului românesc, oferind românilor acces la informaţii esenţiale despre evoluţia lumii, inclusiv despre evenimentele din alte ţări comuniste.
Alături de alte voci cunoscute ale exilului românesc, precum Ghiţă Ionescu, Nöel Bernard, Vlad Georgescu, Emil Georgescu, Monica Lovinescu, Virgil Ierunca, Mircea Carp, Cornel Chiriac, Ion Ioanid, Gelu Ionescu, Şerban Orescu, Emil Hurezeanu, Neculai Constantin Munteanu, Liviu Tofan, a contribuit la menţinerea speranţei şi conştiinţei libere a românilor.
Nestor Ratesh este și autorul cărții „Romania: The Entangled Revolution”, publicată în 1991, apoi republicată în limba romana sub titlul „Romania: Revoluția Încâlcită“.