Cui îi pasă?

Nu toată lumea are loc pe aleea artiștilor cu salve de tun, nu toată lumea e academician copertat la Monitorul Oficial, dar fiecare creator a făcut ceva remarcabil la viața lui.

Dan Perjovschi 15.11.2022

De același autor

Acum o lună, am participat la o expoziție în memoria sculptorului Alexandru Grosu, fost coleg de cameră de cămin, plecat prea repede dintre noi. Expoziția a fost făcută de unul dintre cei 6 artiști cu care, în anii '80,  am împărțit camera aia minusculă.

Duminica trecută s-a încheiat o expoziție‑traseu în memoria lui Voicu Rădescu, pionier al teatrului și jazzului independente, organizată de o artistă cu sprijinul unor dramaturgi, interpreți, actori și regizori participanți la proiectul Green.

Administrațiile naționale și locale, zecile de responsabili culturali, directorimea doctorată din muzee și primării, uniunile de creație nu au o strategie, un plan, o viziune cum și ce facem cu opera cuiva care s-a dus.

Nu toată lumea are loc pe aleea artiștilor cu salve de tun, nu toată lumea e academician copertat la Monitorul Oficial, dar fiecare creator a făcut ceva remarcabil la viața lui, are un rol în tapiseria culturii, e o mai mică sau mai mare piesă în puzzle-ul ăsta localo-naționalo-global.

Cui îi pasă?

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22