Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Doi ani de la dispariţia lui Cicerone Ioniţoiu
Dinu G. Ionescu - - - -
2016-01-27
Scrisori
0

Au trecut doi ani de la moartea celui care a fost Cicerone Ioniţoiu, un titan al luptei pentru memoria rezistenţei anticomuniste româneşti.

 

Angajat încă din perioada 1944-1947, când comunismul începea să acapareze puterea, în această luptă, el a continuat-o o viaţă întreagă, până în 2014, la ultima sa suflare.

 

Realizările lui în acest timp - atât cât a trăit în ţară, înfruntând curajos închisorile comuniste, cât şi atunci când, ajuns în Franţa, s-a consacrat să arate unei lumi inconştient sau de multe ori conştient indiferentă oroarea celor ce se petreceau în România - au fost foarte mari. Mii de pagini şi sute de titluri rămân opera sa.

 

A încercat fără succes să provoace un mare proces al comunismului, ceea ce ar fi trebuit să fie prima datorie a ţării după 1989.

 

Apoi ca scrieri, a publicat volume arătând eroismul luptătorilor anticomunişti (numai dicţionarul lor are zeci de volume pentru toate literele alfabetului), mârşăvia călăilor şi laşitatea complicilor.

 

Trecerea timpului, cu preocupările de zi cu zi care ne absorb atât de mult, nu trebuie să ne facă să uităm amintirea acestui om care şi-a făcut din Memorie o datorie de credinţă a vieţii. Ridicarea unui monument ar fi o iniţiativă meritată de recunoştinţă.

 

Dar cine să o facă..

 

Dinu G. Ionescu

TAGS :
Comentarii
Total 0 comments.
Recomandari
1592
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22