Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


PSD va incerca sa acapareze 27 de Consilii Judetene, cu ajutorul UNPR si ALDE
- - - -
2016-06-07
Locale 2016
0

Rezultatele partiale prezentate de BEC astazi la ora 10 aratau ca, dupa centralizarea proceselor verbale din 97,99 de sectii din tara, PSD a obtinut 388 de mandate de consilieri judeteni, la alegerile locale de duminica.

 

PNL a obtinut 335 de mandate de consilieri judeteni, ALDE 43, alianta PSD-UNPR formata in diferite localitati a obtinut 17 mandate, UNPR obtinand de asemenea 17 mandate.

 

Procentual, PSD a obtinut 37,70% voturi pentru Consiliile judetene, PNL 32,10%, ALDE 6,16%, UDMR 5,56% iar PMP 4,19%.

 

Conform declaratiilor facute de Liviu Dragnea, PSD va incerca sa formeze majoritati in 27 de Consilii Judeţene, din cele totalul celor 41 de Consilii care conduc judetele Romaniei. In 14 dintre acestea, PSD are singur o majoritate, in alte 11 va fi formata o majoritate printr-o alianta cu ALDE, alte doua consilii urmand a fi conduse de o majoritate formata de PSD cu ALDE si UNPR.

 

Dragnea mentiona de asemenea alte 3 sau 4 judete in care PSD va incerca sa formeze o majoritate prin aliante cu alte partide, excluzand insa PNL si PMP.

 

Presedintele PSD a mai afirmat ca in toate judetele in care PSD va avea o majoritate si va da presedintele Consiliului Judeţean ALDE va primi un post de vicepresedinte, chiar daca PSD a format singur majoritatea in Consiliu. Aceasta intelegere ar fi valabila intr-o anumita masura si pentru UNPR, Dragnea anuntand ca PSD vrea sa formeze "majoritati functionale."

 

Judete in care PSD are majoritate: Arges, Botosani, Braila, Buzau, Dambovita, Dolj, Galati, Giurgiu, Mehedinti, Olt, Teleorman, Vaslui, Vrancea;

 

Judete in care e posibila formarea unei majoritati PSD-ALDE: Bacau, Bistrita-Nasaud, Calarasi, Constanta, Gorj, Ialomita, Iasi, Neamt, Prahova, Satu-Mare, Tulcea;

 

Judete cu posibila majoritate PSD-ALDE-UNPR: Caras-Severin, Timis, Hunedoara;

 

Judete cu majoritate PNL: Alba, Arad, Suceava. Prin aliante cu alte formatiuni (UDMR, FDGR etc) PNL ar mai putea forma majoritati in judetele Bihor, Brasov, Cluj, Sibiu

 

Judete cu majoritate UDMR: Covasna, Harghita, Mures.

 

TAGS : alegeri locale psd liviu dragnea pnl alde unpr udmr
Comentarii
Total 0 comments.
Recomandari
2331
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22