Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Rusia apeleaza iar la rezervele valutare pentru a acoperi deficitul bugetar
Dora Vulcan - - - -
2016-09-06
International
0

Ministerul rus al Finantelor a transferat in august 390 de miliarde de ruble (6 miliarde de dolari) din Fondul de Rezerva pentru a acoperi deficitul bugetar, pentru a treia oara in acest an, scrie agentia oficiala Tass.

 

 

Potrivit ministerului, Fondul de Rezerva scazuse cu 18% in august la 2,09 trilioane de ruble (32,22 miliarde dolari), in timp ce Fondul National de Bunastare a scazut cu 2,5% pana la 4,719 trilioane de ruble (72,78 miliarde), informeaza Hotnews.

 

"In august 2016 o parte din Fondul de Rezerva in valuta in suma de 2,92 miliarde dolari, 2,46 miliarde euro si 310 milioane lire sterline a fost vanduta pentru 390 miliarde ruble (6,01 miliarde de dolari)", potrivit sursei citate.

 

In aprilie si mai 2016, ministerul Finantelor a folosit cate 6,01 miliarde de dolari in fiecare luna pentru a acoperi deficitul bugetar.

 

In acest fel, din Fondul de Rezerva au fost retrasi 18,05 miliarde dolari pentru a acoperi deficitul bugetar pe 2016, pana in prezent. 

 

La inceputul lunii, ministrul anunta ca in 2017 nu vor mai fi bani pentru salarii

 

Viceministrul rus al Finanţelor Tatiana Nesterenko a tras un semnal de alarmă la un forum de afaceri din Moscova privind perspectivele economiei ruse. Aceasta a declarat că fără realizarea unor reforme, în Rusia vor apărea „probleme economice serioase”, generate de golirea rezervelor naţionale, iar statul va fi incapabil să plătească salarii, transmitea independent.md

 

Nesterenko a declarat că statul va intra în incapacitate de plată a salariilor spre sfârșitul anului 2017, dacă lucrurile vor continua în ritmul actual. Totodată, aceasta a avertizat că, economia Rusiei se află în centrul furtunii.

 

„Este liniște și totul arată dine, dar, de fapt, noi suntem deja în cenrul furtunii”, a avertizat oficialul rus, potrivit RIA Novosti.

 

În opinia sa, principala problemă este cum Rusia va depăşi furtuna economică, haotic sau în conformitate cu un program de măsuri concrete.

 

De notat că aceasta a reiterat prognozele enunţate anterior de conducerea Ministerului Finanţelor. O atare prognoză a fost vociferată de colegul său din minister, viceministrul Serghei Storceak.

 

La rândul său, ministrul Finanţelor Anton Siluanov a avertizat anterior că, dacă statul va renunţa la optimizarea cheltuielilor bugetare, rezervele interne se vor epuiza mai degrabă decât se aşteaptă.

TAGS : rusia deficit bugetar rezerve valutare ministrul finantelor tatiana nesterenko salarii
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din International
625
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22