Papa Francisc, pledoarie pentru pace: Conflictele par mai puternice decat dorinta de intelegere

Vlad Toma | 26.12.2016

Papa Francisc a facut o noua pledoarie pentru pace, in discursul tinut duminica in fata a peste 40 000 de oameni adunati in Piata Sfantul Petru si in predica sa traditionala de Craciun, Urbi et Orbi.

Pe aceeași temă

 

Papa a afirmat ca mesajul de pace al lui Iisus ajunge pana la capatul pamantului, in special la acele popoare afectate de razboi si de conflicte grele care par mai puternice decat dorinta de pace, anunta news.va

 

Francisc i-a mentionat in primul rand pe cei din Siria, referindu-se la teribilele lupte recente date in Alep, solicitand comunitatii internationale sa negocieze cat mai repede o solutie a acestui conflict.

 

Papa a mentionat de asemenea conflictul din Palestina, cerandu-le celor implicati sa scrie o noua pagina de istorie si sa construiasca un viitor armonios de intelegere reciproca.

 

Suveranul Pontif s-a referit la Irak, Libia si Yemen, afectate de razboi si terorism, aratand de asemenea ca, in Nigeria, teroristii fundamentalisti exploateaza copii. Papa a condamnat de asemenea conflictele din Sudanul de Sud, Estul Ucrainei, Myanmar, Coreea, Columbia si Venezuela, cerand dialog si reconciliere.

 

Papa s-a rugat de asemenea pentru victimele terorismului si pentru persoanele care au pierdut pe cineva apropiat in urma acestor atentate.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22