Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Merkel, după atentatul de la Londra: Germania este "în mod ferm" alături de Marea Britanie
Dora Vulcan - - - -
2017-06-04
International
0

Germania este "în mod ferm alături de Marea Britanie" după noul atentat de la Londra, soldat cu șase morți, a spus duminică, la Berlin, cancelarul german Angela Merkel, care a transmis simpatia și solidaritatea cu Regatul Unit din partea țării sale, potrivit AFP și DPA.

 

 

 

 "Suntem astăzi legați dincolo de toate granițele, prin teroare și durere, dar și prin determinare", a declarat cancelarul într-un comunicat scurt. "Confirm pentru Germania: în lupta împotriva tuturor formelor de terorism, suntem în mod ferm alături de Marea Britanie", a adăugat ea, transmite Agerpres.

 

Sâmbătă seara, trei atacatori la bordul unei camionete au intrat în plin într-o mulțime de pietoni în zona Podului Londrei, după care au ieșit din vehicul și au atacat trecătorii cu cuțite, făcând șase morți și zeci de răniți, înainte de fi uciși de poliție.

 

Acesta este al treilea atac care a lovit Marea Britanie în mai puțin de trei luni.

 

"În aceste clipe, mă gândesc cu solidaritate și compasiune la adresa prietenilor noștri britanici și la toți locuitorii Londrei", a mai adăugat Angela Merkel în declarație, insistând că Germania este "fermă și hotărâtă" de partea Marii Britanii în lupta împotriva terorismului.

TAGS : germania merkel atac londra london bridge
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din International
1041
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22