Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


SUA: atac armat la un meci caritabil al congresmenilor. Liderul republicanilor, rănit
Dora Vulcan - - - -
2017-06-14
International
0

Un barbat a deschis focul pe un teren de baseball din Alexandria, Virginia, impuscand cinci persoane, printre care si un congresmen republican, Steve Scalise, si doi politisti.

 

 

 

Mai multi politicieni si consilierii lor participau la un antrenament pentru un meci caritabil. Incidentul a avut loc la ora locala 6:15.

 

Din primele informatii, se pare ca Scalise a fost impuscat in sold si ca va supravietui, a transmis pentru Fox News senatorul republican din Utah Mike Lee, arata BBC, preluat de ziare.com.

 

Acesta a mai anuntat ca persoana care a deschis focul nu mai este in viata.

 

Republicanul Mo Brooks, care lua parte de asemeni la antrenament, a povestit pentru CNN ca au fost trase 50 - 100 de focuri de arma.

 

Potrivit acestuia, atacatorul, inarmat cu o pusca semiautomata, este un barbat caucazian mai corpolent, de varsta mijlocie.

 

La antrenamentul care avea loc pe un teren de baseball al Universitatii YMCA mai erau prezenti si senatorul Rand Paul, din Kentucky, congresamenii Chuck Fleischmann, din Tennessee, Ron DeSantis, din Florida, si Jeff Duncan, din Carolina de Sud.

 

Informatiile sunt contradictorii in acest moment. BBC anunta ca politia are in custodie un suspect.

 

Purtatorul de cuvant al Casei Albe a anuntat ca atat presedintele, cat si vicepresedintele sunt tinuti la curent cu situatia. "Gandurile si rugaciunile noastre sunt alaturi de toti cei afectati", a spus Sean Spicer, purtatorul de cuvant al Casei Albe.

 

Congresmenul impuscat are 51 de ani, reprezinta Louisiana din 2008 si este presedinte al Comisiei pentru Studii Republicane ale Camerei Reprezentantilor. El este casatorit si are doi copii.

TAGS : sua atac armat meci caritabil congresmen ranit steve scalise
Mai multe din International
Comentarii
Total 0 comments.
696
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22