Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Demisionat sau demis, Steve Bannon, strategul șef al lui Trump, va părăsi Casa Albă(surse)
Dora Vulcan - - - -
2017-08-18
International
0

Presedintele american Donald Trump l-ar fi concediat pe principalul sau consilier strategic Steve Bannon, a informat pentru Reuters o persoana familiara cu decizia. Demersul a fost făcut după ce lui Bannon i s-ar fi forțat demisia dar acesta a refuzat să o facă.

 

 

 

O sursa apropiata lui Bannon a declarat ca nu e de asteptat ca acesta sa-si dea singur demisia. "Bannon ii va forta pe ei sa il demita", a spus sursa citată de Reuters. "Nu isi va da in mod oficial demisia. Si-a facut treaba in continuare. A lucrat la proiecte", a adaugat aceasta.

 

Cotidianul New York Times (NYT), in schimb, a citat o persoana apropiata lui Bannon spunand ca, dimpotrivă, acesta si-ar fi depus demisia încă de pe 7 august, urmand sa fie anuntata saptamana aceasta, dar ca anuntul a fost amanat de controversele izbucnite in urma unui miting al nationalistilor albi in Virginia, la finalul saptamanii trecute.

 

Bannon si-a periclitat pozitia acordand saptamana aceasta un interviu publicatiei American Prospect, un site de stiri cu orientare de stanga, in care a fost perceput ca subminand pozitia presedintelui Trump in ceea ce priveste Coreea de Nord.

 

Bannon le-a declarat apoi colaboratorilor ca a crezut ca vorbeste cu un profesor universitar si ca este off the record.

 

El le-am mai spus prietenilor ca ar putea sa se intoarca la platforma de dreapta Breitbart News daca ar fi sa plece de la Casa Alba.

TAGS : sua trump steve bannon strateg demisi
Mai multe din International
Comentarii
Total 0 comments.
2081
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22