ONU/Iohannis:Atentatele-insecuritate pentru toți.Conflictele din zona Mării Negre, de neignorat

Dora Vulcan | 21.09.2017

Klaus Iohannis a avertizat Adunarea Generală a ONU asupra insecurității atentatelor teoriste. El s-a referit și la inechitățile ”chiar și în țările dezvoltate și tolerante”, care conduc la sustinerea teorismului.

Pe aceeași temă

 

 

 

 "Oameni din intreaga lume inca sufera de efectele brutale ale razboiului, saraciei, inegalitatii si nedreptatii. Tensiunile asupra identitatii si credintei culturale sunt in crestere chiar si in societatile traditional deschise si tolerante. Dezastrele naturale provoaca pagube tot mai mari de la an la an. Atacurile teroriste adancesc sentimentul de insecuritate. Chiar daca exista anumite perceptii conform carora Natiunile Unite nu au gestionat corespunzator multitudinea si complexitatea noilor crize, este evident ca nicio alta cale nu este mai potrivita decat multilateralismul in identificarea unor solutii viabile pentru actualele provocari la nivel mondial."

 

Iohannis afirmă necesitatea unei Curți Internaționale a Terorismului și infiintarea unor comisii care sa cerceteze impactul si cauzele migratiei internationale pentru a determina intreaga dimensiune a migratiei si a propune solutii concrete.

 

"Continuam sa fim preocupati de evolutiile din domeniul securitatii din regiunea noastra, dar si din jurul acesteia. Conflictele prelungite din regiunea Marii Negre raman o amenintare serioasa. Suntem inca martori ai unor actiuni intreprinse in detrimentul principiilor si normelor dreptului international", a mai șeful statului român.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22