Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Procurorii francezi cer ca fostul presedinte Sarkozy sa fie judecat pentru coruptie
E.B. - - - -
2017-10-08
International
0

Parchetul National Financiar din Franta cere ca fostul presedinte al tarii, Nicolas Sarkozy, sa fie judecat pentru fapte de coruptie, intr-un caz care vizeaza interceptari telefonice

 
Procurorii il acuza pe fostul presedinte al Frantei de coruptie, trafic de influenta si violarea secretului profesional, scrie Le Parisien.

 

Procuratura a cerut de asemenea trimiterea in judecata a lui Thierry Herzog, avocatul lui Sarkozy, si a lui Gilbert Azibert, un fost magistrat. Solicitarile urmeaza sa fie validate de judecatorii de instructie.

 

Ancheta in acest caz s-a incheiat in anul 2016, insa de atunci au intervenit numeroase contestatii care au lungit procedura.

 

In iulie 2014, Nicolas Sarkozy a fost arestat preventiv pentru 24 de ore in acest caz care vizeaza presupuse fapte de trafic de influenta - o masura fara precedent dispusa impotriva unui fost presedinte francez. Avocatul lui Nicolas Sarkozy, Thierry Herzog, a fost retinut si el atunci de politisti, la fel si Gilbert Azibert.

 

Anchetatorii il acuza pe Nicolas Sarkozy ca ar fi incercat sa isi foloseasca influenta pentru a obtine informatii de la magistratul Gilbert Azibert in privinta unei decizii a justitiei care l-ar fi  privit.

 

In primavara anului 2013, cativa apropiati ai lui Sarkozy au fost interceptati intr-o ancheta privind acuzatii de finantare cu zeci de milioane de dolari din partea Libiei lui Mouammar Kadhafi pentru campania victorioasa a lui Sarkozy la prezidentiale din anul 2007.

 

TAGS : Nicolas Sarkozy Franta coruptie judecat interceptari trafic de influenta
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din International
1379
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22