Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Coreea de Nord pregătește o lansare de rachete, reacție la manevrele făcute de SUA și Seul
Dora Vulcan - - - -
2017-10-14
International
0

Coreea de Nord se pregateste de o noua lansare de rachete inainte de manevrele navale comune ale Coreei de Sud si SUA ce urmeaza sa inceapa saptamana viitoare, potrivit cotidianului sud-coreean Donga Ilbo, care citeaza o sursa guvernamentala.

 

 

 

Un portavion american se va afla in fruntea manevrelor, o demonstratie de forta fata de Coreea de Nord, in conditiile in care tensiunile escaladeaza pe marginea programului de inarmare al acestei tari, scrie ziare.com.

 

La randul sau, Phenianul considera aceste manevre o provocare si ar putea de data aceasta sa se pregateasca sa riposteze altfel decat prin declaratii.

 

Fotografii prin satelit au aratat zilele acestea transportarea, din hangarele de la Phenian in regiune, a unor rachete balistice montate pe lansatoare, potrivit unei surse guvernamentale, citata de cotidianul Donga Ilbo.

 

Washingtonul si Seulul suspecteaza Coreea de Nord ca aceasta s-ar pregati sa lanseze rachete capabile sa atinga teritoriul american, adauga cotidianul.

 

Ar putea fi vorba de o racheta balistica intercontinentala Hwasong-14, a carei raza de actiune ar permite atingerea teritoriului Alaska, sau de Hwasong-12, pe care Phenianul a amenintat ca o va lansa spre teritoriul american Guam, in Pacific.

 

Coreea de Nord ar putea, de asemenea, sa se pregateasca sa testeze o noua racheta Hwasong-13, o alta racheta intercontinentala a carei raza de actiune ar putea eventual permite atingerea coastei de vest a SUA.

 

Manevrele se vor derula in perioada 16-26 octombrie in Marea Japoniei si in Marea Galbena (Marea de Vest).

TAGS : coreea de nord sua coreea de sud manevre militare lansare rachete reactie
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din International
1436
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22