Un avion, prăbușit lângă Coasta de Fildes: patru cetățeni moldoveni au murit VIDEO

Dora Vulcan | 14.10.2017

Cel putin patru persoane au murit sambata dupa ce un avion cargo s-a prabusit in mare langa aeroportul international din Abidjan, cel mai important oras din Coasta de Fildes, a declarat Reuters un martor al incidentului.

Pe aceeași temă

 

 

 

Un avion s-a prăbușit în mare, pe timp de furtună, după decolarea de pe aeroportul din Abidjan, Coasta de Fildeș, relatează BBC.

 

 

 

Avionul, un Antonov 26, era înmatriculat în Republica Moldova, iar Guvernul de la Chişinău a dispus crearea unei celule de criză după moartea a patru cetăţeni moldoveni în accidentul aerian.

 

 

 

 

Autoritatea Aeronautică Civilă (ACC) din R.Moldova a fost informată de autorităţile din Coasta de Fildeş despre producerea unui accident aerian în apropierea aeroportului din Abidjan pe 14 octombrie 2017. Aeronava, de tip Antonov An-26, era înregistrată în Republica Moldova şi aparţine companiei Valan International Air Cargo. Avionul efectua un transport în baza unui contract cu armata franceză, informează Unimedia.

 

 

 

 

 

 

O echipă de investigare din cadrul Autorităţii Aeronautice Civile a Republicii Moldova va pleca de urgenţă în Coasta de Fildeş pentru a participa în calitate de observatori la investigarea cauzelor accidentului aerian.

 

Șase cetățeni francezi au supraviețuit accidentului aviatic, dar sunt răniți, a precizat ministrul.

 

Mai multe surse din domeniul securității ivoriene au indicat că cei patru francezi răniți sunt soldați, menționează Reuters.

 

Potrivit unei surse citate de AFP, avionul transporta 10 persoane și era închiriat de către armata franceză în cadrul operațiunii antiteroriste Barkhane din Sahel. Baza militară franceză din Abidjan servește drept sprijin logistic pentru operațiunea al cărei cartier general este la N’Djamena, capitala Ciadului.

 

Este vorba despre un avion cargo ce asigura un transport pentru armata franceză, informează BBC.

 

 

 

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22