Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Reacţia Rusiei la condamnarea Măcelarului din Balcani: Decizie părtinitoare, antisârbească
E.B. - - - -
2017-11-23
International
1

Rusia a denunțat joi ca fiind părtinitoare și antisârbească recenta condamnare la închisoare pe viață pentru Ratko Mladic. Potrivit purtătoarei de cuvânt a diplomației ruse, care denunță o 'justiție selectivă', Tribunalul de la Haga 'nu și-a îndeplinit rolul în mod obiectiv'.

  

Ratko Mladic a fost condamnat către Tribunalul Penal Internațional pentru fosta Iugoslavie (TPIY) de la Haga.

 

Această pedeapsă este în continuitatea 'liniei politizate și defectuoase ce a dominat activitatea TPIY de la început', a declarat, în cadrul unui briefing de presă purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus al Afacerilor Externe, Maria Zaharova, conform AFP, preluată de Agerpres.

 

'Această interpretare părtinitoare și antisârbească a evenimentelor tragice care au avut loc în anii 1990 în fosta Iugoslavie, asupra cărora tribunalul s-a aplecat în mod artificial, nu numai că nu a ajutat la punerea în practică a principiului privind caracterul ineluctabil al unei pedepse pentru crime de război, ci și a subminat restabilirea încrederii în Balcani', a adăugat ea.

 

Potrivit purtătoarei de cuvânt a diplomației ruse, care denunță o 'justiție selectivă', Tribunalul de la Haga 'nu și-a îndeplinit rolul în mod obiectiv'.

 

Supranumit 'Măcelarul din Balcani', Ratko Mladic a fost condamnat miercuri la închisoare pe viață de TPIY în 10 din cele 11 capete de acuzare, printre care genocid în masacrul din 1995 de la Srebrenica, când au fost uciși 8.000 de băieți și bărbați musulmani, și crime împotriva umanității. În vârstă de 74 de ani, Ratko Mladic a fost găsit vinovat și pentru crime de război, în special pentru rolul său în asediul asupra orașului Sarajevo, în timpul războiului din 1992-1995 din Bosnia, soldat cu peste 100.000 de morți și 2,2 milioane de persoane strămutate. El a fost achitat de acuzațiile de genocid în alte zone

 

TAGS : Ratko Mladic Serbia TPIY Rusia condamnare decizie antisarbeasa partinitoare
Mai multe din International
Comentarii
FLORIAN D. MIREA 2017-11-24
Dar pe voi, rusnacilor, v-a chemat cineva vreodata la un Nurenberg 2, ca sa raspundeti pentru crimele voastre de razboi (Katyn, Valea Alba etc.)? Tocmai voi vorbiti de "justitie selectiva"?! Decat sa aratati cu degetul paiul din ochiul altora, mai bine ati vedea coada de topor din ochiul vostru. Vine si randul lui Putin & Co la Tribunalul Penal International, numaratoarea inversa s-a pornit.
Total 1 comments.
1120
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22