Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Kremlinul dezminte că Putin a fost influențat de Flynn, fost consilier al lui Trump
E.B. - - - -
2017-12-04
International
0

Kremlinul a transmis marți că decizia de anul trecut a președintelui rus Vladimir Putin de a întârzia în a răspunde noilor sancțiuni ale SUA a fost luată independent.

 

Kremlinul susţine că preşedintele Putin nu a fost influențată de fostul consilier american pe securitate națională Michael Flynn, relatează Reuters, citată de Agerpres

 

Flynn a pledat vinovat vineri la acuzația că a mințit FBI în legătură cu contactele sale cu Rusia și a fost de acord să coopereze cu procurorii care investighează acțiunile apropiaților lui Donald Trump înainte ca acesta să ajungă președintele SUA.

 

Procurorii americani susțin că Flynn și Serghei Kisliak, pe atunci ambasadorul Rusiei în SUA, au discutat în decembrie anul trecut despre sancțiunile economice, pe care administrația Obama tocmai le impusese Moscovei, pentru o presupusă implicare a acesteia în alegerile prezidențiale din SUA, lucru negat de Rusia.

 

La acel moment, Obama a expulzat 35 de diplomați ruși, iar autoritățile au confiscat două complexe diplomatice rusești în SUA.

 

Însă Putin a spus că va aștepta să vadă cum vor evolua relațiile odată cu noua administrație Trump, înainte de a răspunde. Rusia a adoptat represalii abia în vara acestui an.

 

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a afirmat luni că Putin a luat independent decizia de a amâna adoptarea unor măsuri de răspuns și nu a știut de presupusa solicitare a lui Flynn ca Rusia să se abțină de la un răspuns imediat.

 

Flynn nu se afla în poziția de a-i cere lui Kisliak, în acel moment ambasadorul Rusiei la Washington, de a face ceva, a mai afirmat Peskov, adăugând că o astfel de idee este 'absurdă'.

 

"Bineînțeles că Putin este cel care a luat decizia. A fost decizia lui", a spus Peskov într-o teleconferință cu jurnaliștii.

 

Decizia "nu putea să aibă nicio legătură cu vreo solicitare sau recomandare. Președintele își ia deciziile absolut independent", a adăugat el. 

TAGS : Putin Trump Flynn Kremlin decizie sanctiuni Obama
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din International
1018
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22