Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Alegerile prezidențiale din Rusia, pe 18 martie, de ziua anexării Crimeei. Putin, candidat
Dora Vulcan - - - -
2017-12-15
International
2

Camera superioara a Parlamentului rus a stabilit pe 18 martie data alegerilor prezidentiale, la care presedintele Vladimir Putin a spus ca va participa, relateaza AFP.

 

 

 Membrii Consiliului Federatiei au luat aceasta hotarare in unanimitate, scrie Hotnews.ro.

 

Vladimir Putin a anuntat miercuri, fara sa fie o surpriza, faptul ca va candida la un al patrulea mandat de presedinte.

 

18 martie va coincide cu cea de-a patra aniversare a semnarii tratatului anexarii Peninsulei Crimeei de catre Rusia.

 

 Președintele Rusiei Vladimir Putin a anunțat, joi, că va candida ca independent la alegerile prezidențiale din martie 2018 și speră să primească sprijin din partea mai multor partide politice, relatează Tass, preluată de Cotidianul. 

 

În cadrul discursului anual susținut la Kremlin, Vladimir Putin a precizat că sistemul politic al Rusiei trebuie să fie competitiv, dar că opoziția nu are în prezent un candidat puternic pentru o concurență reală, care să prezinte un program credibil în fața cetățenilor.

 

„Mediul politic, ca și mediul economic, trebuie să fie competitiv. Este important nu doar să faci zgomot în piețele publice și să vorbești despre regim. Este important să propui ceva pentru a face lucrurile mai bune. Dar când începem să comparăm ceea ce propun liderii opoziției, mai ales conducătorii opoziției non-sistemice (liberale), există o mulțime de probleme”, a spus Putin.

 

Liderul de la Moscova are o rată de încredere de aproximativ 80% în sondajele publice.

 

„Va fi o auto-nominalizare. Mă aștept să primesc susținerea acelor forțe politice (partide și organizații publice) care împărtășesc opinia mea asupra dezvoltării țării și au încredere în mine. Aștept un sprijin la scară largă din partea cetățenilor ruși”, a spus Putin.

 

În 2012, Vladimir Putin a câștigat cel de-al treilea mandat de președinte după ce a candidat din partea formațiunii Rusia Unită. 

TAGS : rusia alegeri prezidentiale 18 martie
Comentarii
Marius Nicolescu 2017-12-18
Si daca, totusi? Parca poti fi sigur de ceva in ziua de azi.
Tirimineanu 2017-12-16
Vladimire, lasă gargara asta cu sistemul politic competitiv din Rusia. Pentru că atâta competiție te-ai străduit să creezi, încât trebuie numai să stabilești procentul prin care vei câștiga alegerile. Vezi că procentele alea de peste 90% au fost numai pe vremea lui Stalin, Hrusciov sau Brejnev, că nu degeaba primul a domnit aproape 30 ani și al treilea 18 ani ca și tine până acum. Și nu prea dă bine să obții asemenea procente în zilele noastre. Un 75% sau 80% cred că ar fi mulțumitor.
Total 2 comments.
Mai multe din International
1910
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22