Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Fatah, mişcarea preşedintelui Abbas, ripostează la vizita lui Pence, vicepreşedintele SUA
E.B. - - - -
2017-12-17
International
0

Fatah, mişcarea preşedintelui Autorităţii Palestiniene Mahmoud Abbas, a lansat un apel la manifestaţie în interiorul şi în jurul Ierusalimului împotriva vizitei vicepreşedintelui american, Mike Pence (foto), aşteptat miercuri în Oraşul Sfânt, relatează AFP, preluată de Agerpres.

  

În acelaşi timp, mii de palestinieni au participat la funeraliile a doi dintre cei patru palestinieni ucişi cu o zi înainte de soldaţi israelieni în Cisiordania ocupată şi în Fâşia Gaza, unde zeci de mii de palestinieni au protestat faţă de decizia preşedintelui american, Donald Trump, de a recunoaşte Ierusalimul drept capitală a Israelului.

 

Mike Pence, care urmează să efectueze o vizită în Egipt şi Israel, a anulat partea palestiniană a turneului său după refuzul lui Mahmoud Abbas de a se întâlni cu el în semn de protest faţă de decizia lui Donald Trump.

 

"Îndemnăm la manifestaţie miercuri la intrările în Ierusalim şi în Oraşul Vechi împotriva vizitei vicepreşedintelui american şi a deciziei preşedintelui Donald Trump", a informat într-un comunicat Fatah, care domină Autoritatea Palestiniană condusă de Mahmoud Abbas.

 

Anunţată la 6 decembrie, decizia unilaterală a Statelor Unite de a recunoaşte Ierusalimul drept capitală a Israelului a provocat emoţie în întreaga lume şi manifestaţii în teritoriile palestiniene şi în mai multe ţări arabe şi musulmane în special.

 

Pentru palestinieni, decizia americană prejudiciază nu doar rezultatul negocierilor de pace al căror obiect îl reprezintă statutul Ierusalimului.

 

Ea neagă identitatea arabă a Ierusalimului de Est, ocupat şi anexat de Israel, şi sabotează aspiraţia lor de a-şi stabili într-o zi capitala viitorului lor stat la Ierusalimul de Est.

 

Israelul proclamă întregul Ierusalim drept capitala sa "indivizibilă", mai transmite AFP, preluată de Agerpres.

 

TAGS : Israel Ierusalim Mike Pence vizita Mahmoud Abbas Fatah proteste
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din International
1068
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22