Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


O rachetă lansată de regimul Jong-un s-a prăbușit într-o zonă populată din Coreea de Nord
Dora Vulcan - - - -
2018-01-04
International
0

Una dintre rachetele balistice testate de Coreea de Nord anul trecut s-ar fi prăbușit într-un oraș din apropiere de Phenian.

 

 

 Este vorba despre testul de pe 28 aprilie 2017, când regimul dictatorial al lui Kim Jong-un a lansat o rachetă balistică Hwasong-12. La scurt timp după lansare, racheta ar fi lovit orașul Tokchon, la o distanță de două ore de capitala Coreei de Nord, relatează CNBC cu referire la informațiile obținute de publicația The Diplomat. La acea dată, incidentul, provocat de o defecțiune tehnică, a fost larg difuzat de presa internațională, însă până acum a fost necunoscut faptul că racheta s-ar fi prăbușit într-o zonă populată, transmite Digi 24.ro.

 

 

Racheta a fost lansată dintr-o locație din proximitatea Aeroportului nord-coreean Pukchang și a zburat aproximativ 39 de kilometri în direcția nord-est înainte de a lovi un complex de instalații industriale sau agricole din Tokchon, conform sursei citate.

 

The Diplomat a prezentat o serie de imagini din satelit care au surprins detalii concludente legate de defecțiunea rachetei Hwasong-12. (Detalii AICI)

 

„Este însă imposibil de verificat dacă incidentul a dus la pierderea de vieți omenești”, subliniază publicația The Diplomat.

 

În luna decembrie a anului trecut, platforma 38 North, un proiect al Institutului SUA-Coreea a Universității Johns Hopkins, atrăgea atenția că existența unui program nuclear în Coreea de Nord nu comportă doar riscul unui atac balistic, ci și un alt soi de risc: siguranța instalațiilor nucleare nord-coreene.

 

Cercetătorii se temeau de faptul că un dezastru nuclear putea avea loc oricând în Coreea de Nord.

TAGS : coreea de nord racheta balistica zona populata
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din International
1707
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22