Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


De pe Înălţimile Golan, frontiera cu Siria, Netanyahu a avertizat inamicii Israelului
E.B. - - - -
2018-02-06
International
0

Benjamin Netanyahu, prim-ministrul israelian, a efectuat marţi o vizită inedită pe Înălţimile Golan ocupate, în apropierea frontierei cu Siria.

 

De acolo a avertizat pe inamicii Israelului să nu-i "testeze" determinarea, informează Reuters, preşuată de Agerpres.
    

Netanyahu a pus în gardă împotriva oricărei încercări a Iranului de a-şi intensifica prezenţa militară în Siria sau de a construi fabrici de rachete în Libanul vecin.
    
Principalii trei lideri ai Libanului au acuzat marţi Israelul că ameninţă stabilitatea regiunii de frontieră, pe fondul creşterii tensiunilor privind graniţele teritoriale şi maritime.

 

"Noi dorim pacea, dar suntem pregătiţi pentru orice scenariu şi eu nu aş sugera nimănui să ne testeze", a declarat Netanyahu în remarci transmise în timpul vizitei în Golan.
    

El nu a menţionat explicit Iranul sau aliatul său libanez, miliţia Hezbollah, ambii actori principali în războiul civil din Siria.
    

În această vizită Netanyahu a fost însoţit de către cabinetul său de securitate până la un punct de observare situat la aproximativ 3 km de linia de încetare a focului din 1974.
    
Membrii guvernului au fost informaţi cu privire la situaţia de securitate din zonă de şeful forţelor armate ale Israelului şi comandantul militar al regiunii de nord, a anunţat biroul prim-ministrului într-un comunicat.

TAGS : Benjamin Netanyahu Israel avertisemnt dusamni Inaltimile Golan Iram rachete
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din International
1273
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22