Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Atacuri israeliene de anvergură împotriva țintelor iraniene de pe teritoriul Siriei
Dora Vulcan - - - -
2018-02-10
International
1

Armata israeliană a atacat 12 baze militare siriene şi iraniene din Siria în cadrul unei ofensive descrise de israelieni ca fiind „un atac la scară largă” şi care a venit ca urmare a unui schimb de tiruri după ce o dronă iraniană s-a infiltrat în spaţiul aerian al Israelului, scrie The Times of Israel.

 

 

 

Armata israeliană a indicat că a lansat sâmbătă dimineaţa un atac de 'mare anvergură' în Siria, lovind 12 ţinte iraniene şi siriene, relatează AFP, preluat de Agerpres.

 

Aviaţia israeliană a lovit 12 obiective, între care trei baterii de apărare antiaeriană şi patru ţinte iraniene neprecizate dar 'care aparţin dispozitivului militar iranian în Siria', se arată într-un comunicat difuzat de armata israeliană.

 

  Ciocnirile au început după ce o dronă iraniană s-a infiltrat în spaţiul aerian israelian şi a fost doborâtă de forţele aeriene israeliene. Armata israeliană a răspuns prin atacuri asupra unor locaţii iraniene din Siria, inclusiv locul de lansare al dronei, baza militară Tiyas în apropiere de Palmyra.

 

 

***

 

 

Avion israelian doborât în Israel de tiruri siriene. Israel: Siria și Iranul se joacă cu focul

 

 

'Tiruri antiaeriene siriene intense, un F16 s-a prăbuşit în Israel, piloţii sunt teferi şi în siguranţă', a anunțat purtătorul de cuvânt al armatei israeliene. 

 

 

Armata israeliană a anunţat că un avion F-16 jet israelian s-a prăbuşit în nordul Israelului în cursul unei misiuni de a lovi un dispozitiv iranian care lansase o dronă pe teritoriul israelian. Potrivit Observatorului sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), atacurile israeliene au vizat timp de câteva ore, sâmbătă dimineaţa, zone situate la sud-vest de capitala Damasc şi în provincia Homs (est). O serie de raiduri a lovit poziţii care aparţin guvernului sirian şi aliaţilor în centrul ţării în jurul bazei aeriene T4 şi în deşertul Homs, menţionează OSDO. O altă serie de raiduri a lovit zone situate la sud-vest de Damasc. SANA nu a precizat unde au avut loc raidurile, dar canale de televiziune siriene au anunţat că au fost auzite explozii în regiunea rurală de lângă capitala Damasc.

 

 

 Un avion de luptă F16 israelian s-a prăbuşit sâmbătă în Israel în timp ce armata lansa atacuri împotriva unor 'ţinte iraniene' în Siria după ce interceptase o dronă venită din teritoriul sirian, a anunţat armata, relatează AFP, preluată de Agerpres.

 

 

Un comunicat al armatei a precizat că forţele israeliene au identificat o 'dronă iraniană' lansată din Siria şi a interceptat-o în spaţiul aerian israelian cu un elicopter de luptă.

 

 

'Forţele de apărare din Israel au vizat sisteme de control iraniene în Siria care au trimis drona în spaţiul aerian israelian', a declarat pe Twitter un purtător de cuvânt al armatei, locotenent Jonathan Conricus.

 

'Tiruri antiaeriene siriene intense, un F16 s-a prăbuşit în Israel, piloţii sunt teferi şi în siguranţă', a indicat purtătorul de cuvânt.

 

Poliţia a anunţat că avionul F16 s-a prăbuşit în regiunea Jezreel, la est de oraşul Haifa, în nordul Israelului. 'Iranul este responsabil de această gravă încâlcare a suveranităţii israeliene', a menţionat de asemenea purtătorul de cuvânt al armatei.

 

După doborârea avionului său, israelul a avertizat sâmbătă că Iranul şi Siria 'se joacă cu focul', precizând că nu doreşte să se ajungă la o escaladare dar că este pregătit pentru orice eventualitate după o creştere bruscă a tensiunilor cu statul vecin Siria, relatează AFP.

 

'Nu dorim o escaladare, dar suntem pregătiţi pentru diferite scenarii' şi cei care comit astfel de acte vor plăti scump, a indicat purtătorul de cuvânt al armatei. Raidurile israeliene au vizat ţinte iraniene şi siriene în Siria după interceptarea unei drone lansate, potrivit armatei israeliene, din teritoriul sirian.

 

La rândul său, agenţia de presă siriană SANA a anunţat sâmbătă că apărarea aeriană siriană a răspuns la o 'nouă agresiune israeliană'.

 

TAGS : siria israel atacuri
Comentarii
Vae vae... 2018-02-11
Iar Romania cumpara F16 renovate pentru a se apara de rachetele rusilor...
Total 1 comments.
Mai multe din International
2075
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22