Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDFStatul paralel începe să-l scoată din priză pe Dragnea
2018-07-20
13
Aura de invincibilitate a lui Dragnea începe să se facă praf. Jocurile nu-i mai ies și asta o văd în primul rînd tovarașii săi de drum.

A vrut ordonanța de urgență pentru codurile  penale, n-a reușit, a trebui să dea în marșarier spre parlament. A vrut apoi ordonanță pentru amnistie și grațiere, a pierdut la mustață. Două eșecuri grandioase din care Dragnea a ieșit șifonat, cu imaginea de lider atotputernic pleostită. Pînă nu de mult dădea senzația ca are totul la picioare, parlamentul îi mînca din palmă, Dăncila bătea din tocuri și îl urma ca un căteluș, Curtea Constituțională îi anticipa vrerile, pînă  și de Kovesi a reușit să scape. Și deodată, cum-necum, sorții încep să i se alinieze împotrivă.

 

La Codul penal, de exemplu, au fost doar două  voturi salvatoare, la ordonanța de urgență pentru amnistie și grațiere, unde toate sforile păreau unse, n-a reușit să obțină o biată semnatură de la Ministerul  justiției. Toader s-a dat împușcat în aripă, secretarii de stat au spălat putina care încotro au văzut cu ochii, Tăriceanu continua lupta din gură cu statul paralel dar a dat ordin pe unitate să se bage capul la cutie cu OUG care îi strica lui socotelile  prezidențiale. Cît despre tanti Viorica, nu știm ce i-o fi spus Iohannis la telefon și apoi la Cotroceni, dar ceva i-a spus de și-a găsit tăria să nu-și  pună semnatura. În final, pare  că o mână nevăzută a dezamorsat bomba.
 

 

Ce să mai discutăm despre ultimele năzbîtii ale CCR: dezbaterile la contestările făcute la codul penal și cel de procedură au fost amînate hăt în septembrie, pe 17 și 25. Și e doar începutul unui proces care se anunță interminabil dacă ne gîndim cîtă lume stă la coadă cu noi și noi plîngeri la puzderia de articole care îi fac scăpați pe infractorii de pretutindeni. Colac peste pupăză, raportor la Codul penal, unde s-a dezincriminat parțial abuzul în serviciu, e  judecătoarea Livia Stanciu, despre care propaganda dragnistă spune că e o membră de vază a statului  paralel din cauza opiniilor ei separate de cele ale majorității pesediste. Curtea i-a mai  făcut un pocinog lui Dragnea declarîndu-i neconstituționale două aspiratoare de bani pentru pușculița partidului- Fondul Suveran de Investiții și Editura Pedagogică pentru manualul  unic. O fi  efectul raportului preliminar al Comisiei de la Veneția? Greu de spus. Dar ceva e, că prea se vede cum s-a ridicat  piciorul de pe accelerație. Prea se leagă toate.

 

Tabloul de ansamblu arată cum nu se poate mai prost pentru Dragnea: camarazii și slugoii dau îndărăt, par că-l lasă din brațe. Nu de tot, doar așa cît să vadă publicul de aici și cine trebuie de dincolo, din Europa și de peste ocean, că ei nu sunt  trup, suflet și semnătură alături de toate mizeriile și nebuniile șefului. Or, nimic nu poate fi mai rău pentru Daddy decît mesajul că nu mai e stăpîn peste alianța cu ALDE și peste  guvern. Ar înseamna că e cu burta în sus plutind la vale spre Completul de 5 judecători de la Înalta Curte. Dar în primul și în primul rînd ar înseamnă că nu mai e capabil să salveze  de la dezastru armata de actuali penali și viitori condamnați, care  își așteaptă de mult prea mult timp izbăvirea de la el. Probabil de aceea e atît de nervos, de bădăran, de lipsit de proverbiala stăpînire de sine. În loc de glumițe, amenințări, în loc de ironii face crize de nervi, aerul șmecheresc a dispărut și omul arată ca unul care și-a pierdut cumpătul și știe că e vulnerabil.

 

Ce s-o fi întîmplat, de unde această înclinare a balanței? Dacă ar fi să-l ascultăm pe Dragnea e vorba de o conspirație a ocultei, de statul paralel care nu se lasă pînă nu-i face felul. Politic, desigur.  În nebunia lui chiar s-ar putea că aibă ceva dreptate. Statul paralel, după definiția lui Dragnea și a propagandei, este alcătuit din tot ce le scapă controlului- parchete, instanțe, adică magistați, din serviciile secrete, președinte,ong-uri și presă independentă, societate civilă care iese în stradă și, nu ultimii pe listă, Comisia europeană, Comisia de la Veneția, GRECO, statele care le mai  dau din cînd în cînd cu linia peste degete (de exemplu, cele 12 care au semnat scrisoarea de avertisment). Mai exact, în logica lui Dragnea statul paralel este chiar statul de drept, statul român.

 

Ei bine, statul ăsta peste care Dragnea a trecut cu bocancii sau a amenințat că o va face, chiar îl vrea plecat de la putere. Pe el și pe incompetenții iresponsabili de care s-a înconjurat. Nu-i un secret. Unii i-o spun în gura mare, sau, constrînși de funcții, o  sugerează  voalat ori de cîte ori au ocazia. Alții însă, cei care nu pot ieși în piața publică, mută încetișor, una cîte una, piesele pe tabla de șah în direcția asta. ”Întîmplările” care au blocat ordonanța de urgență cu amnistia și grațierea nu sunt simple coincidențe, nici treziri tardive de conștiințe sau frici existențiale, ci rotițe care s-au pus în mișcare. Ele fac parte dintr-un mecanism mai mare care înțelege periculozitatea individului, nebunia demersurilor sale pentru stat. 

 

”Obsedat” cum e, omul nu pricepe sau nu-i vine să creadă că nu are cum să cîștige partida. Cei din jurul lui însă încep să înțeleagă. Cineva le-o fi explicat, că d-aia e stat paralel. De la toamnă încolo efectele vor fi mai vizibile. Nu doar pentru inițiați singurătatea lui Dragnea va sări în ochi. Într-un fel sau altul condamnatul va fi scos din priză. Rămîne însă gașca lui.

TAGS : dragnea ordonanta urgenta amnistie gratiere cod penal stat paralel dancila iohannis tudorel toader
Comentarii
Vicentio B. 2018-07-27
INTREBARI
(decente, obiective) catre Andreea Pora.

DE CE doriti sa NU raspundeti la afirmatia in format repros urmata de semnul intrebarii (isis) ?
DE CE - taceti CHITIC, la sugestiile subseamnatului, privind publicarea unui COD ETIC ?

Mai ales ca, "vecinul" Cristian Campeanu, afirma: "De la Platon și Aristotel încoace se tot vorbește
despre legătura dintre bunul gust și virtutea morală, între judecata estetică și calitatea judecății morale."
?????? 2018-07-26
Ați spune despre PSD că este un "partid jucător" ?
isis 2018-07-24
Va irositi "cerneala". Daca ati avea o viziune mai larga decat ce-a fost anul trecut sau ce va fi anul viitor in borsul dambovitean, v-ati pune intrebarea: cum a fost posibil ca un popor sa produca, dupa 30 de ani de pseudo-libertate, aceste haite hamesite, tradatoare de neam pe post de politicieni? Inafara de constrangerile NATO, UE si alte asemenea, va spun sincer ca nu vad niciun impediment, dar absolut niciunul, ca Dragnea sa se transforme in Idi Amin al Europei. Inafara de culoarea pielii, nu-i deosebeste nimic ca potential: nivelul de cultura e cam la fel, iar de psihopatie ce sa mai zic? Poate doar preferintele "culinare" sa difere...
gri 2018-07-25
Pentru inceput , spre deosebire de Idi Amin , Daddy nu canta la acordeon si in plus ambasadorul sovietic (rus ) nu a-i este chiar ostil :-))))
Liviu din Timisoara 2018-07-22
Se pare ca marele miting PSD i-a costat 50 de lei pentru fiecare pierde vara de prin sate, dornic si el de-o plimbare si o bere la Bucuresti. Cam atat. Oameni buni, daca vreti sa scapam de mediocritatea asta agresiva, trebuie iesit la vot. Asta este cerinta primara a democratiei.
?????? 2018-07-21
Ce opinii aveți totuși despre faptul că doamna Andreea Pora, de exemplu, este convinsă de faptul că știe despre ce își exprimă opiniile ; și chiar își exprimă și în mod liber opiniile ?
George Cristescu 2018-07-27
Că-și exprimă liber opiniile, că putem să comentăm colea... Încă un an-doi cu disperații ăștia la putere și cam aia e, vom putea să ne exprimăm opiniile numai dacă sunt identice cu opinia partidului-stat și conducătorului iubit.
Marius Nicolescu 2018-07-21
Aceasta-i adevărata întrebare, doamnă Pora. SRI a izolat un bolnav. Dar ce ne facem cu Gașca ce rămâne în urma lui. Nu-i vedeți cât de tulburați apar prin Parlament și pe la televiziuni? Ăștia și-au pierdut mințile. Și nu de azi, de ieri. Totul se trage din Epoca Iliescu, Năstase & Co. Și pentru că morbul hoției a avansat de s-a ajuns astăzi să le mănânce toată coloana vertebrală, nu se mai pot controla. Și sunt mulți. Exagerat de mulți și însetați la furat. Furat gras, nemăsurat. Culmea e că se cosideră fără de prihană. Sărăcuții. Ptiu drace!
BASCA 2018-07-20
Dl Tariceanu,sprijinit de PNL si de alti trasesisti de bine va fi sigur viitorul presedinte al republicii.O asa sansa nu se face s-o pierzi,prin urmare mare grija la amputarea atributiilor si prerogativelor prezidentiale.Sunt sanse mari ca A3 si RTV sa va sprijine copios dupa previzibila cadere in neant a lui Dragnea.
Popovici Tiberiu 2018-07-22
Fereasca D-zeu sa ajunga Tariceanu Presedinte! Asta e un alt oportunist care, impreuna cu partidul sau de buzunar si-a facut loc din coate in alianta asta toxica! Cum e si individul de atfel, t o x i c!
ronea 2018-07-20
Problema nu e Dragnea ci tot partidul, PSD care ne-a dat la conducere pe banda rulanta tot felul de criminali si de penali. Si problema in fond este poporul roman, adica noi insine,care "dispune" de o masa critica de electori needucati, spalati pe creier, manipulabili, si care constituie un permanent pericol paentru democratie si statul de drept. care
noi cu scumpirile, ei cu scutirile 2018-07-20
Chiar asa este, "statul paralel este chiar statul de drept, statul roman" care ii strica planurile. Are un tupeu fantastic, de ciocoi invechit in rele, se comporta de parca Romania ar fi mosia lui, mostenita de la maca-sa si de la taica-sau. Este total lipsit de scrupule, iar constiinta lui este inexistenta.

Eufemisticul stat paralel a temporizat insa nepermis de mult. Era de mult timpul sa-l deconecteze de la fraiele puterii. Asteptam de mult sa se intample acest lucru, sa se intervina cumva.
MIHAI 2 2018-07-20
Vreti sa spuneti ca Dragnea NU MAI E DICTATOR ?
Cel mai TARE argument - cel cu neadoptarea ordonantei - este si cel mai moale, acum, dupa ce doamna Manager de proiect Narcisa Iorga, a recunoscut ca asa ceva NU A EXISTAT si ca
totul a fost doar un exercitiu de mobilizare mediatica
pentru situatii imposibile de genul sprijinirii lui Ciolos sa ajunga Presedinte.
Total 13 comments.
Recomandari
13634
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22