Daniel Dăianu: Modelul României de creştere economică trebuie regândit

Fara Autor | 18.02.2013

Pe aceeași temă

România trebuie să-şi regândească modelul de creştere economică şi să aibă grijă pe ce îşi cheltuieşte capitalul, a declarat, luni, economistul Daniel Dăianu, la prezentarea raportului 'Creşterea de aur: Restabilirea strălucirii modelului economic european', elaborat de specialiştii Băncii Mondiale.

'România trebuie să-şi regândească modelul de creştere şi să se gândească pe ce îşi cheltuieşte capitalul. Ştim că există multă ineficienţă în economia românească, problema noastră este cum să regândim reformele mai ales în cazul întreprinderilor de stat. O altă problemă este că România e un stat slab cu un guvern numeros. România nu are un guvern mic', a spus Dăianu.

Referitor la cel mai recent raport al Băncii Mondiale cu privire la economiile lumii, Daniel Dăianu a punctat faptul că Europei îi lipseşte, în prezent, o reţea interconectată.

'Finanţele au rămas azi în urmă la nivel european. Mai bine zis în urma speculatorilor, în cea mai mare parte a Europei. Ceea ce lipseşte este structura, reţeaua într-o lume cât mai interconectată. Cu ce ne ajută că Europa are un deficit de cont curent? Nu împărtăşesc opinia unora care spun că e loc pentru toată lumea. Dar când o economie globală nu mai creşte rapid, avem o problemă cu clasa mijlocie', a afirmat Dăianu.

Economistul şef al Băncii Mondiale pentru Europa şi Asia Centrală, Indermit Gill, prezintă, luni, la Bucureşti, la sediul Băncii Naţionale a României /BNR/, raportul 'Creşterea de aur: Restabilirea strălucirii modelului economic european'.

Raportul abordează perspectiva de creştere pe termen lung în Europa, cu accent pe evoluţiile din ultimele două decenii, şi încearcă să identifice ceea ce trebuie făcut pentru a asigura prosperitatea în următorii 20 de ani, informeaza Agerpres.

 

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22