Pe aceeași temă
Ea s-a judecat cu Comisia Națională de Etică (CNECSDTI), cu Ministerul Cercetării și Ministerul Educației după ce a fost sancționată în 2021 pentru 6 plagiate cu degradarea academică și cu interdicția de a participa la comisii și la concursuri pentru funcții. În proces, Lile a atras și universitatea, pe care a pus-o la cheltuială pentru plagiatele sale. Prima instanță, Curtea de Apel Timișoara, motivase consistent respingerea acțiunii fostei rectorițe.
Ca o consecință a sancțiunilor CNECSDTI, Ramona Lile nu a mai putut candida pentru funcția de rector, după ce Ministerul Educației i-a respins confirmarea la o rundă ilegală de alegeri care încălca sancțiunile. Colectivul nu a ales-o nici în noul Senat, nici în Consiliul facultății.
Înalta Curte a decis încă din prima ședință respingerea ca recursurilor depuse de Ramona Lile împotriva sentinței civile 533/2022 de la Curtea de Apel. „Respinge recursurile formulate de reclamanții Lile Ramona și Universitatea „Aurel Vlaicu”...ca nefondate”, arată minuta de pe site-ul ICCJ.
Hotărârea instanței este definitivă.