DOSARUL SPAGARELOR. Motivarea eliberării judecătoarei Antonela Costache: Moralitatea şi legăturile strânse cu familia o vor ajuta să revină la viaţa normală!

Fara Autor | 29.04.2013

Pe aceeași temă

Curtea de Apel Bucureşti a admis, joi, cererea judecătoarei Antonela Costache de eliberare provizorie sub control judiciar, în dosarul în care este acuzată că ar fi luat mită pentru intervenţii în dosare, decizia nefiind definitivă. Curtea Supremă va judeca astăzi recursul făcut de DNA, scrie Evenimentul zilei.


Decizia de eliberare a fost dată de judecătorul Stan Mustaţă. În timpul eliberării provizorii, Antonela Costache este obligată "să nu se apropie de sediul Tribunalului Bucureşti şi să nu se apropie de niciuna dintre persoanele implicate în prezenta cauză (denunţători, martori, experţi)", potrivit deciziei instanţei.

Judecătoarele Antonela Costache şi Viorica Dinu de la Tribunalul Bucureşti sunt în arest preventiv din 15 martie, fiind cercetate pentru luare de mită şi trafic de influenţă pentru soluţii în mai multe dosare, printre care şi cel al lui Dinel Nuţu, fost Staicu. Acestea au fost suspendate din funcţiile de la Tribunalul Bucureşti de către Consiliul Superior al Magistraturii.

 Citeste si Judecătoarele SPAGARE, in topul mitei pretinse: 900.000 euro pentru 4 dosare

Motivarea Curţii de Apel Bucureşti care a decis eliberarea judecătoarei

"O primă concluzie este aceea că arestarea preventivă s-a dispus pe baza unor indicii temeinice, care sunt susţinute prin declaraţiile altor persoane, în principal prin declaraţiile învinuitului Vasilescu Sorin. Curtea reţine că nu este administrată în mod direct nicio probă, prin care inculpata Costache Antonela Anemary să fi discutat (negociat) cu vreo persoană implicată în cauză, nu s-a probat că a luat bani. Este de notorietate că infracţiunea de luare de mită este o infracţiune de flagrant. Inculpata Costache Antonela Anemary nu a luat mită şi a dat o soluţie temeinică şi legală în dosarul privind pe Staicu Dinel," susţine magistratul Stan Mustaţă.


"Nu au apărut probe directe"

Potrivit instanţei, pe baza indiciilor temeinice (declaraţii, denunţători, martori, interceptări, convorbiri telefonice şi ambientale) s-a dispus arestarea preventivă a inculpatei Costache Antonela Anemary. "Dar de la data luării măsurii arestării preventive (40 zile) nu au apărut probe directe. În plus, au apărut contradicţii între declaraţiile denunţătorilor şi celorlalţi inculpaţi şi martori. Curtea apreciază că, în acest moment nu există date din care să rezulte necesitatea de a fi împiedicată să săvârşească alte infracţiuni," motivează magistratul, potrivit EVZ.


Citeste si Reteaua SPAGARELOR. Cum au cazut judecatoarele in CAPCANA ofiterilor DNA: discutiile in lift NU pot fi interceptate

Probele, în custodia DNA

Curtea apreciază că nu există date din care să rezulte că inculpata ar putea zădărnici aflarea adevărului prin alterarea unor probe sau prin distrugerea mijloacelor de probe. "Toate probele sunt în acest moment, în custodia Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Inculpata pusă în libertate sub supraveghere nu are nicio posibilitatea să altereze vreo probă," se mai arată în hotărâera de eliberare.


"A avut o conduită foarte bună până în acest moment"

Potrivit instanţei, îndeplinirea acestor criterii enunţate mai sus este completată şi de circumstanţele personale ale inculpatei: "a avut o conduită foarte bună până în acest moment, a avut o activitate profesională de excepţie, are încredinţat spre creştere şi educare un copil, a fost integrată social şi moral, are legături strânse cu familia şi membrii comunităţii în care trăieşte. Moralitatea şi legăturile strânse cu familia o vor ajuta să revină la viaţa normală şi îi va da putere să respecte cu stricteţe obligaţiile şi privaţiunile unei stări de libertate provizorie sub control judiciar".

Sursa: Evenimentul zilei

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22