Ministrul Dan Sova, reclamat pentru INCOMPATIBILITATE. Mama sa este avocatul firmei Bechtel

Fara Autor | 12.03.2013

Pe aceeași temă

Reprezentanţii Ligii Întreprinzătorului Român au depus o sesizare la Agenţia Naţională de Integritate, care îl vizează pe ministrul PSD al Marilor Proiecte, Dan Şova. Preşedintele Ligii, Adrian Coroian, cere inspectorilor de integritate să verifice dacă există o situaţie de incompatibilitate generată de faptul că ministrul Dan Şova gestionează situaţia Autostrăzii Transilvania, care a fost începută de compania americană Bechtel, în timp ce mama sa vitregă, Ana Diculescu Şova, este avocatul constructorului american, scrie Romania libera.



Potrivit lui Adrian Coroian, ”există cel puţin o incompatibilitate morală în această situaţie. Le solicităm public inspectorilor Agenţiei Naţionale de Integritate să verifice şi să ne comunice faptul dacă există şi o incompatibilitate juridică în acest caz”.

Proces la Cluj


Demersul reprezentantului Ligii Întreprinzătorului Român a pornit după ce avocatul Ana Diculescu Şova a foost angajată de compania Bechtel să îi reprezinte interesele. Ana Diculescu Şova, mama victregă a ministrului Dan Şova, pledează într-un proces în care Bechtel se judecă cu firma clujeană Pulp Fiction.

Această compania i-a  transportat zi de zi pe muncitorii angajaţi de Bechtel pe şantierul Autostrăzii Transilvania. ”Vreme de patru ani şi jumătate, relaţia noastră a funcţionat ireproşabil. Facturile emise de noi erau plătite la timp. Însă, din a doua jumătate a anului 2008, când s-a schimbat managementul Bechtel, au început problemele. Au început să întârzie plata facturilor noastre. Apoi, când aveam de recuperat suma de 1,7 milioane de lei noi, cei de la Bechtel ne-au propus să ne plătească jumătate din sumă şi să stingem datoria. Noi am refuzat, pentru că este vorba de servicii care au fost efectiv prestate de către noi. Aşa că am ajuns să ne judecăm. Vorbim de facturi care au fost acceptate, semnate şi ştampilate. În mod normal, un proces în care vorbim de astfel de facturi, nu are cum să dureze. Sunt multe sentinţe pronunţate în cazuri similare. Însă în cazul Bechtel procesul durează de prea multă vreme. Este absolut aiurea că cei de la Bechtel au venit cu susţineri de genul că noi am suprafacturat serviciile noastre, că am pus kilometri în plus. Însă noi nu eram plătiţi la kilometru, ci la zi! Nu avem cum să suprafacturăm în aceste condiţii, pentru că anul are tot 365 de zile!”, a spus Zoltan Egyed, potrivit Romania libera.

La rândul său, omul de afaceri Ramon Moldoveanu, trezorierul Ligii Întreprinzătorului Român, spune că este important ca instanţele să folosească aceeaşi unitate de măsură în cazul firmelor mici şi în cazul giganţilor precum Bechtel.

Preşedintele Ligii, Adrian Coroian, îi încurajează pe micii oameni de afaceri din Transilvania care au litigii cu Bechtel să se coalizeze şi să lupte în instanţă împreună pentru recuperarea sumelor datorate. Cunoscutul avocat Ana Diculescu Şova a precizat că îşi va face cunoscută poziţia oficială în cursul acestei zile, scrie Romania libera.

Clauze ciudate

În acest moment, procesul dintre Pulp Fiction şi Bechtel este singurul aflat pe rolul instanţelor de judecată. Şi asta pentru că Pulp Fiction a semnat primul contract de prestări servicii la venirea companiei americane în România.

În restul contractelor, avocaţii Bechtel au inserat o clauză potrivit căreia toate litigiile dintre părţi trebuie soluţionate de Curtea Internaţională de Arbitraj de la Paris. Taxele de arbitraj sunt prohibitive pentru oamenii de afaceri de categorie mijlocie din România, astfel că mulţi dintre ei au acceptat soluţia propusă de Bechtel, aceea de a achita jumătate din sumele datorate.

Sursa:Romania libera

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22